Search
Close this search box.

Rijeka povela s igračem manje, Bočkaj fantastičnim pogotkom donio bod Osijeku (VIDEO)

U utakmici programa 13. kola HT Prve lige Rijeka i Osijek su na Rujevici odigrali neriješenih 1-1 (0-0).

U uzbudljivom susretu punom tenzija i nervoze na objema klupama, domaći su od 59. zbog drugog žutog kartona za Domagoja Pavičića igrali s igračem manje, a od 64. minute pogotkom kapetana Franka Andrijaševića došli do vodstva. Gostima je bod fantastičnim pogotkom u 84. minuti donio Petar Bočkaj.


Uvodno su domaćini bili dominantnija momčad, ‘Bijeli’ su gotovo konstantno pritiskali suparnika, no osim nekoliko neiskorištenih opasnih ubačaja u gostujući šesnaesterac, većih uzbuđenja pred Ivušićevim vratima nije bilo.

U 5. minuti domaći traže kazneni udarac nakon što se lopta poslije Majstorovićevog bloka odbila u ruku Žapera, koji je bio na rubu šesnaesterca. Jović nije svirao ništa, a poslije minute igre odradio je tihu provjeru s VAR kolegama Zebecom i Križarićem te odlučio da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu. Nažalost, režiseri Prve HNL su bili na svojoj standardno ažurnoj i kvalitetnoj razini pa smo cijelu situaciju vidjeli samo iz (vjerojatno) jedinog kuta iz kojeg nije moguće ustanoviti je li uopće bilo riječi o igranju rukom.


Nastavila se dominacija Rožmanove momčadi i dalje, no Kulenović u 6. i 11. minuti na ubačaje Tomečaka i Štefulja nije ozbiljnije zaprijetio Ivušiću, a u 15. minuti i Andrijašević na petercu malo kasni na kvalitetan ubačaj iz kuta.

Negdje nakon pola sata igre konačno i gosti konkretnije dolaze u posljednju trećinu, a u 33. minuti Ndockyt pada u šesnaestercu domaćih poslije duela sa Štefuljem, Jović i VAR kolege bez reakcije.


Nastavio se pritisak ‘Bijelo-Plavih’ i dalje, samo minutu poslije Bohar je bio u jedan na jedan situaciji s Nevistićem koji izlazi kao pobjednik, a u 35. minuti poslije ubačaja iz kuta Škorić dodaje s druge vratnice u sredinu gdje je u izglednoj situaciji Vuković koji glavom šalje loptu malo iznad okvira vrata.

U 39. minuti Jović je zasmetao Boharu u pokušaju dolaska do lopte i time omogućio kontru domaćih, koji su iz te situacije kreirali najveću opasnost u dotadašnjem dijelu susreta. Kulenović je u završnici ubacio s desne strane, između Škorića i Majstorovića usamljen je na pet metara ostao Štefulj koji nekako uspijeva glavom poslati loptu pored vratnice.


Do kraja pristupom aktivnog, ali pravim prilikama siromašnog poluvremena (dvije minute sudačke nadoknade) nismo vidjeli spomena vrijednih situacija te se na odmor, uz ipak nešto dominantnije izdanje domaćih, otišlo bez pogodaka.


U nastavku se Bjelica odlučio na promjenu formacije i prešao je na igru s tri u posljednjoj liniji, te u tu svrhu iz igre izvadio Pilja i Ndockyta, a umjesto njih na travnjak poslao Lončara i Lopu.

Prvu prijetnju prema vratarima u drugom dijelu smo vidjeli u 53. minuti kada je Štefulj snažno opalio s ruba šesnaesterca ravno u dobro postavljenog Ivušića. Minutu poslije Tomečak kvalitetno ubacuje s desne strane napada, Andrijašević je nečuvan na šest metara na drugoj vratnici no glavom šalje loptu preko okvira.

Gosti u nastavku prvi put konkretnije pred protivnička vrata dolaze u 58. minuti kada je Velkovski ‘zaplivao’ na desnoj strani obrane, Jurčević dolazi do lopte i s deset metara puca snažno prizemno u prvi kut, Nevistić odlično brani. Na odbijenoj lopti ponovno je prvi Slovenac, no u duelu s domaćim braničem ne može reagirati konkretnije pa domaći vratar mirno hvata loptu.

Minutu poslije Rožmanova momčad ostaje s igračem manje. Pavičić je na centru srušio Lopu, a Jović mu za to odmah pokazao drugi žuti i isključujući crveni karton. Prvi žuti karton Pavičić je dobio u 16. minuti zbog udaranja Vukovića rukom u lice.



Rijeka se s igračem manje nije predavala. U 63. minuti velika pogreška Škorića, Kulenović igra desno za Murića čiji udarac s dvanaest metara odličnom intervencijom brani Ivušić.

‘Bijeli’ do rezultatske prednosti s igračem manje dolaze u 64. minuti. Na ubačaj Štefulja s lijeve strane loše reagiraju gostujući stoperi, Murić ‘šeta’ iz zaleđa u igru, no lopta dolazi desno do Andrijaševića koji lijevom s petnaest metara pogađa bliži kut za 1-0 Rijeke i svoj četvrti ligaški pogodak u sezoni, ukupno 58. u 182. Prva HNL nastupu. Jović je uskoro otišao pogledati situaciju na monitor zbog pozicije Murića i njegovog eventualnog utjecanja na igru, no zagrebački sudac vrlo je brzo donio odluku da toga bilo nije te priznao pogodak domaćih.



Bjeličina momčad je nakon primljenog pogotka (očekivano) imala posjed i dominaciju no sve do pogotka za izjednačenje gosti nisu uspjeli kreirati apsolutno ništa pred vratima Nevistića. Pogodak za 1-1 fantastičnim je udarcem sa sedamnaest metara s desne strane napada u 83. minuti postigao Bočkaj, koji je pogodio suprotni kut za svoj drugi pogodak u sezoni, ukupno 17. u 137. Prva HNL nastupu.


Čim se krenulo s centra Rijeka u velikoj prilici! Andrijašević bježi Lončaru koji ga pokušava sruštiti, istrčalom Ivušiću lopta ispada iz ruku, a kapetan domaćih s travnjaka ipak ne uspijeva pogoditi okvir za novu prednost ‘Bilih’. Tražili su domaći igrači i klupa u ovoj situaciji i kazneni udarac, no Jović i VAR kolege ostali su nijemi.


Posljednju konkretnu situaciju pred vratarima, četiri minute sudačke nadoknade, vidjeli smo u 87. minuti kada se Nevistić iskazao lijepom obranom dalekometnog pokušaja Kleinheislera.




Rijeka u sljedećem kolu gostuje na Poljudu kod Hajduka, dok će Osijek biti domaćin Varaždinu. Podsjetimo da u ovom kolu na zahtjev aktualnog prvaka države nije odigran najveći derbi hrvatskog sporta između Dinama i Hajduka.

Ljestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ranije objavljeno:

U derbi susretu 13. kola HT Prve lige Rijeka od 17:05 na Rujevici dočekuje Osijek. Njihov prvi ovosezonski međusobni duel pripao je Bijelo-plavima koji su u Gradskom vrtu slavili s uvjerljiv ih 3:0.

Domaćini za današnju utakmicu ne mogu računati na kartoniranog Lončara i ozlijeđenog Arsenića dok su gosti bez Jugovića i Grezde koji su u fazi oporavka.

Trener Rijeke Simon Rožman je u najavi dvoboja izjavio: “Čeka nas pravi derbi, prava utakmica, i veselimo se tome. Igramo na domaćem terenu i idemo po pobjedu. I mi smo u dobroj formi, moramo ispraviti neke sitnice koje su se pojavile, ali vjerujte mi bit ćemo spremni. Imamo mladu momčad, punu energije, punu elana. Vlada dobra atmosfera, puno smo naučili u europskim utakmicama i jedva čekamo utakmicu protiv Osijeka.”

Njegov kolega Nenad Bjelica je pak rekao: “Vjerujem da ćemo opet biti na dobroj tjelesnoj razini, a na onoj mentalnoj puno bolji nego protiv Istre u početku utakmice. Vratili su nam se igrači koji su bili u karanteni, tako da ćemo biti jači u odnosu na pulsko gostovanje. Imamo na raspolaganju 22 igrača, neki će čak ostati izvan kadra. To pokazuje raznovrsnost u izboru, a vidjet ćemo hoćemo li nešto mijenjati. Odigrali smo dobro posljednje dvije utakmice, ti igrači zaslužuju respekt, no želimo spoznati u kakvom će stanju biti svaki pojedinac, pa ćemo se onda odlučiti za sastav.”

Glavni sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba kojem će asistirati Ivica Modrić (Zagreb), Vedran Đurak (Stupno) i Ivan Vučković (Zagreb). Za VAR su zaduženi Mario Zebec (Cestica) i Borut Križarić (Čakovec), delegat susreta je Ivan Vukojević (Zagreb), a suce će kontrolirati Draženko Kovačić (Križevci).

Treneri su na travnjak od prve minute odlučili poslati sljedeće igrače:



Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter