Search
Close this search box.

Dinamo u maglom okupanoj Velikoj Gorici svladao domaćina i bodovno se izjednačio s Rijekom i Osijekom na vrhu (VIDEO)

U drugoj utakmici programa 14. kola HT Prve lige Dinamo je u Velikoj Gorici rezultatom 0-2 (0-2) svladao Goricu i tako prekinuo niz od dvije ligaške utakmice bez pobjede i osvojivši svoj 27. bod, čime su se ‘Plavi’ bodovno izjednačili s Rijekom i Osijekom na vrhu ljestvice.

Bilo je ovo trinaesto slavlje Dinama u četrnaestom međusobnom ligaškom okršaju s Goricom, koja je samo jednom uspjela osvojiti bod.

Susret je u potpunosti bio obilježen gustom maglom i činjenicom da su suci dozvolili gostujućim igračima da istrče u svijetlo plavim dresovima u kojima ih je veći dio susreta bilo nemoguće vidjeti tijekom prijenosa.

S obzirom na to da se u uvodu ništa konkretno nije događalo pred vratarima, vrijedi istaknuti da smo u jedanaestoj minuti obaviješteni da je VAR sustav zbog magle djelomično izvan funkcije.

Prvi pokušaj u okvir vidjeli smo u 18. minuti kada je Ivanušec iz sredine s dvadesetak metara uputio udarac ravno u dobro postavljenog Dominika Kotarskog.

Imenjak mu Livaković prvi ozbiljan posao imao je u 21. minuti kada je poslije ubačaja s desne strane napada lijevo nečuvan na sedam metara ostao Lovrić koji glavom šalje loptu pod gredu. Dinamova i reprezentativna jedinica paradom je taj pokušaj odbila u korner.

Dinamo je do rezultatske prednosti stigao iz kaznenog udarca. Sudac Zdenko Lovrić okarakterizirao je duel Mitrovića i Petkovića u 30. minuti dovoljnim za najstrožu kaznu koju je u pogodak pretvorio upravo Petković. Dinamovom napadaču to je bio četvrti ligaški pogodak u sezoni (treći iz kaznenog udarca) i ukupno 29. u 85. Prva HNL nastupu.


Mišić se u 33. minuti odlučio na dalekometni udarac, Kotarski je ipak na vrijeme vidio pokušaj veznjaka ‘Plavih’ i uz manje probleme upisao obranu.

Četiri minute poslije ‘Plavi’ imaju 0-2. Na jednu daleko ispucanu loptu Šutala iz vlastite polovice, na drugoj strani Krizmaniću bježi Andrić i savršeno preciznim udarcem iz prve posprema trese donji desni kut za povećanje gostujućeg vodstva i svoj treći ligaški pogodak u sezoni, ukupno jubilarni 30. u 71. Prva HNL nastupu.

Vrlo blizu pogotku Krznarova momčad bila je u 40. minuti kada se Oršić na lijevoj strani napada izvukao na desnu nogu i s ruba šesnaesterca pucao malo pored suprotne vratnice.

U nastavak je Krznar odlučio ući bez promjena, dok je kolega mu Rendulić umjesto Mitrovića na travnjak poslao Delfija, koji je već u 47. minuti imao priliku konkretnije zaprijetiti Livakoviću, ali u posljednji trenutak Šutalo je pravovremenim uklizavanjem na osam metara zaustavio Iranca.

Očekivano su više u nastavku dominirali domaćini koji su tražili put do smanjenja zaostatka, ali gosti su se zaista bez većih problema branili. Konkretnim prilikama i spomena vrijedna situacijama potpuno siromašan period prekinut je u 60. minuti kada je Lovrić iz slobodnog udarca po sredini s preko dvadeset metara poslao loptu pristojno preko okvira vrata.

U 68. minuti Doka je lijepo s desne strane napada odigrao u sredinu prema Prširu, ali njegov udarac s petnaest metara pravovremenim je postavljanjem blokirao i u korner odbio Theophile. Samo minutu poslije poslije ubačaja s lijeve strane lopta dolazi skroz desno do Doke koji puca s ruba šesnaesterca snažno prizemno u prvi kut, ali kvalitetnom intervencijom Livaković odbija u korner i čuva mrežu netaknutom.

Igrači Gorice u 70. su minuti tražili kazneni udarac poslije duela Delfija i Franjića, ali sudac Lovrić (dojam je) opravdano nije ništa svirao, dok smo od režisera prijenosa u trecima usporene snimke podsjećeni da je VAR i dalje djelomično izvan funkcije.

Lovrić ni u 75. minuti nije uspio pogoditi okvir Livakovićevih vrata iz slobodnog udarca, ovaj put je metu promašio šutiravši sa sedamnaest metara.

Nakon ovog trenutka glavni sudac je prekinuo susret na dugih pet minuta. Razlog je očito bio to što su Bad Blue Boysi upalili nekoliko pirotehničkih sredstava i time dijelom doprinjeli dodatno slabijoj vidljivosti (?), svakako pomalo tragikomičan trenutak.

Tako nekako izgledao je i Delfijev pokušaj iznuđivanja kaznenog udarca u 89. minuti, kada je sudac Lovrić opravdano igraču domaćina pokazao javnu opomenu zbog simuliranja.

Bilo je to i posljednje što smo spomena vrijedna vidjeli iako se igralo još šest minuta sudačke nadoknade.


Gorica u sljedećem kolu gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa, dok će Dinamo pred predstavu s Lokomotivom odraditi i utakmicu 4. kola Europske lige u kojem na Maksimiru gostuje Rapid. Program ovog kola nastavlja se sutra okršajem Slaven Belupa i Hajduka na Ivan Kušek Apaš stadionu u Koprivnici (15:00), a zaključuje u ponedjeljak kada se na Aldo Drosini sastaju Istra 1961 i Lokomotiva (18:00). Podsjetimo, sraz Rijeke i Osijeka odgođen je zbog koronavirusa u momčadi ‘Bijelo-Plavih’, a isti će se odigrati 8. prosinca.

Ljestvica

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ranije objavljeno:

U drugoj utakmici programa 14. kola HT Prve lige u Velikoj Gorici se s početkom u 17:05 sastaju Gorica i Dinamo.Obje momčadi trenutno su u nizu od dvije ligaške utakmice bez pobjede. ‘Plavi’ su u posljednja dva kola odigrali 3-3 s Rijekom u gostima i 1-1 doma s Istrom 1961, s kojom je identičnim rezultatom remizirala i Gorica doma, koja je u posljednjem kolu na Poljudu s Hajdukom odigrala susret bez pogodaka.

Bit će ovo njihov četrnaesti međusobni ligaški okršaj, ‘Plavi’ su do sada rezultatski bez većih problema izlazili kao pobjednici ostvarivši dvanaest slavlja, dok je Gorica samo jednom (0-0 remi u 30. kolu pretprošle sezone) uspjela izaći neporažena.

Tijekom tjedna oba su kluba uspješno odradila obveze u šesnaestini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, Dinamo je rezultatom 2-3 izbacio BSK Bijelo Brdo, dok je Gorica pogocima u drugom dijelu rezultatom 2-0 svladala Mladost iz Ždralova.

Domaćini danas zbog akumuliranih opomena ne mogu računati na Elvisa Sarića, dok već od prije na raspolaganju nisu Suk, Golubickas i Junior. Gosti novijih problema s kadrom nemaju, a od prije nisu dostupni Ademi, Jurić i Čop.

Glavni sudac utakmice je Zdenko Lovrić iz Đakova, prvi pomoćnik bit će mu sugrađanin Goran Pataki, a drugi Ivan Janić iz Iloka, dok je četvrti sudac Domagoj Kurtović iz Osijeka. VAR i AVAR suci su Šibenčani Dario Kulušić i Goran Perica.

Treneri su se na teren odlučili poslati sljedeće sastave:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter