Aberdeen prodao skoro pet tisuća pretplata za sljedeću sezonu

Foto: Aberdeen FC
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dok mnogi klubovi razmatraju na koji će način pretplatnicima nadoknaditi uplaćeni novac za utakmice koje zbog prekida nogometnih natjecanja neće biti odigrane ili će biti igrane bez prisustva gledatelja, škotski Aberdeen se bavi posve drugim stvarima.

Usprkos tome što se još ne zna kad će navijači ponovno moći s tribina bodriti svoj klub Aberdeen je početkom ožujka pokrenuo kampanju prodaje pretplata za sezonu 2020./21., a do današnjeg dana je prodao već 4.800 sezonskih ulaznica.

“Zbog ovakve vjernosti i darežljivosti u ovim nesigurnim vremenima, neizmjerno smo zahvalni. Otkad smo početkom ožujka pokrenuli prodaju sezonskih ulaznica, kriza s koronavirusom sve je promijenila. U narednim tjednima i dalje ćemo pratiti povratne informacije od navijača, zajedno s onim što se događa u širem nogometnom okruženju te ćemo u skladu s našim mogućnostima prilagođavati rokove plaćanja vodeći računa o potrebnim prihodima kluba. Gledamo i najbolje načine na koje možemo pružiti dodatnu vrijednost za sezonske ulaznice u slučaju da se nogomet pred navijačima ne bude mogao igrati do početka sljedeće godine.” – priopćili su iz kluba.

Aberdeen je dosad navijačima izašao u susret na način da je uveo obročnu otplatu pretplata na rok od šest i dvanaest mjeseci. Cilj je do srpnja doći do brojke od 10.000 prodanih pretplata i 7.000 AberDNA članova, a akcija istovremeno ima i humanitarnu notu obzirom da sponzori 10% od ukupnog iznosa prodanih pretplata uplaćuju u zakladu kluba koja potom podržava razne lokalne dobrotvorne projekte.

Na taj način je dosad prikupljeno 120.000 funti koje su iskorištene za dostavu hrane za 4.000 ugroženih osoba u regiji, projekt MINDSET kojim se u školama naglašava važnost mentalnog zdravlja, a predviđeno je i da se na jesen priredi i poseban dan u kojem će gosti kluba na Cormack Parku biti zdravstveni djelatnici koji su na prvoj liniji borbe protiv COVID-19.

Kako bi što lakše prevladali krizu vlasnici Aberdeena su u klub uložili dodatnih dva milijuna funti dok su igrači i trener momčadi pristali na smanjenje plaća u rasponu od 10% do 30% za iduća četiri mjeseca. Klub je istovremeno odgodio planove o izgradnji novog stadiona. 

Navijači Patrick Thistlea ne žele povrat novca

Patrick Thistle, koji je zauzeo posljednje mjesto ljestvice u zaključenom drugoligaškom natjecanju, je pak objavio vijest da je samo 64 od 1800 pretplatnika odnosno njih 3,5% odlučilo iskoristiti opciju povrata novca zbog nemogućnosti odigravanja utakmica. Klub je tako uštedio 75.000 funti. 

“Ovo je nevjerojatna gesta naših pretplatnika i nastavak nevjerojatne podrške koju su nam pružali posljednjih mjeseci. Ponuda povrata novca bila je apsolutno ispravna stvar koju smo trebali učiniti – podrška navijača za uzvrat je nevjerojatna.” – poručili su iz kluba.

Odluka o nastavku sezone u škotskom Premiershipu još uvijek nije donijeta. Većina klubova zastupa ideju da se sezona definitivno prekine, a poredak odluči na temelju prosjeka osvojenih bodova u odnosu na ukupno odigrani broj utakmica čime bi prvak postao Celtic, no Rangers se protivi tom prijedlogu.

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter