Armada poručila Miškoviću da je lažov

Foto: HNK Rijeka
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je Orijent 1919 dobio dozvolu Hrvatskog nogometnog saveza da prvu utakmicu doigravanja za popunu Prve HNL, u kojoj će u nedjelju dočekati Istru 1961, umjesto na Rujevici igra na Kantridi oglasila se navijačka skupina Armada.

Na zapadnoj tribini Kantride postavili su poruku kojom su predsjedniku Rijeke Damiru Miškoviću poručili:

“Za drugoligaša licenca nije barijera,
a ti je nisi mogao dobiti za ponos Kvarnera?
D.M: lažove!”


Zahvaljujući naporima Grada Rijeke i tvrtke Rijeka Sport stadion na Kantridi je ispunio infrastrukturne uvjete da se na njemu mogu igrati utakmice najvišeg ranga natjecanja odnosne Prve HNL.

Armada se pak ne miri s činjenicom da Rijeka svoje domaće utakmice igra na Rujevici koja je od strane Damira Miškovića prilikom izgradnje predstavljena kao privremeno rješenje i trening kamp, no od kolovoza 2015. godine postala je stalni dom momčadi Rijeke. Zbog toga navijači barem jednom godišnje organiziraju događanje “Povratak na Kantridu” u kojem Rijeka odigra prijateljsku utakmica na svom kultnom stadionu.

Planovi o izgradnji novog stadiona na Kantridi nikad nisi zaživjeli, a nema ni naznaka da bi u bližoj budućnosti klub uspio zatvoriti financijsku konstrukciju kako bi pod stijenama uspio izgraditi novi kompleks.

Odnosi navijačke skupine i Miškovića su posebno narušeni od prosinca 2017. godine kada je predsjednik Rijeke pokrenuo e-mail anketu u kojoj je članovima kluba postavljeno pitanje: “Želite li da predsjednik Damir Mišković i dalje ostane na čelu HNK Rijeke?” što je Armada smatrala neprimjerenim jer nikad nisu tražili Miškovićev odlazak iz kluba nego da preispita svoju politiku prema HNS-u. Sukob je potom eskalirao kada je Igor Bišćan imenovan za trenera prve momčadi, a Renato Pilipović kao njegovog pomoćnika zbog čega su se najvjerniji navijači odlučili na bojkot navijanja na domaćim utakmicama kluba koji je potrajao sve do ostavke Bišćana i odlaska njegovog stožera.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email