Bez hrvatskih sudaca na Europskom prvenstvu

Foto: Pixabay

UEFA je odredila nogometne suce za 16. Europsko prvenstvo koje će se održati od 11. lipnja do 11. srpnja ove godine. Među 18 glavnih djelitelja pravde, kao ni na popisu pomoćnih i VAR sudaca ni ovaj put nije uvršten nijedan Hrvat.

>> Hrvatski nogometni suci i dalje bez ozbiljne prilike za dokazivanjem na kontinentalnoj razini

Na popisu glavnih sudac mjesto su pronašli: Felix Brych (Njemačka), Cüneyt Çakır (Turska), Carlos Del Cerro Grande (Španjolska), Andreas Ekberg (Švedska), Orel Grinfeeld (Izrael), Ovidiu Alin Hategan (Rumunjska), Sergei Karasev (Russia), Istvan Kovacs (Rumunjska), Bjorn Kuipers (Nizozemska), Danny Makkelie (Nizozemska), Antonio Miguel Mateu Lahoz (Španjolska), Michael Oliver (Engleska), Daniele Orsato (Italija), Artur Manuel Ribeiro Soares Dias (Portugal), Daniel Siebert (Njemačka), Anthony Taylor (Engleska), Clément Turpin (France) i Slavko Vinčić (Slovenija). Regiju će uz Vinčića predstavljati i srpski suci Srđan Jovanović i Uroš Stojković koji će obavljati zadaću četvrtog suca ili rezervnog pomoćnog suca.

Po prvi put je za muški EURO delegirana i jedna sutkinja, riječ je o Francuskinji Stephanie Frappart koja će obavljati posao četvrtog suca.

Novost je da će na prvenstvu u sklopu suradnje s južnoameričkim nogometnim savezom (CONMEBOL) sudjelovati i argentinski sudac Fernando Rapallini zajedno sa svojim pomoćnicima dok će zauzvrat Španjolac Jesús Gil Manzano sa svojom ekipom biti na Copa Americi koja se od 13. lipnja do 10. srpnja održava u Argenitni i Kolumbiji.

Suci će pripreme za smotru imati u Istanbulu gdje će boraviti od 10. do 13. lipnja, a tamo će im biti i kamp u prvoj fazi natjecanja odnosno do četvrtfinala nakon čega sele u London.

Suci za Europsko prvenstvo:

Dodajmo da će hrvatskih nogometnih sudaca ove godine ipak biti na međunarodnim turnirima. U pitanju su Olimpijske igre u Tokiju gdje je pozvana pomoćna sutkinja Sanja Rođak Karšić. UEFA je za to natjecanje odabrala sljedeću ekipu:

Glavni suci: Artur Dias (Portugal), Stephanie Frappart (Francuska), Orel Grinfeeld (Izrael), Srđan Jovanović (Srbija), Georgi Kabakov (Bugarska), Kateryna Monzul (Ukrajina), Anastasia Pustovoitova (Rusija), Esther Staubli (Švicarska).

Pomoćni suci: Rui Barbosa (Portugal), Roy Hassan (Izrael), Susanne Kueng (Švicarska), Ekaterina Kurochkina (Rusija), Martin Margaritov (Bugarska), Milan Mihajlović (Srbija), Manuela Nicolosi (Francuska), Michelle O’Neill (Irska), Katrin Rafalski (Njemačka), Lucie Ratajova (Češka), Sanja Rođak Karšić (Hrvatska), Paulo Santos Soares (Portugal), Uroš Stojković (Srbija), Maryna Striletska (Ukrajina), Diyan Valkov (Bugarska), Idan Yarkoni (Izrael).

VAR suci: Abdulkadir Bitgen (Turska), Guillermo Cuadra Fernandez (Ššanjolska), Marco Guida (Italija), Tiago Martins (Portugal), Benoit Millot (Francuska), Pawel Raczkowski (Poljska), Roi Reinshreiber (Izrael), Bibiana Steinhaus (Njemačka).


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter