Bez hrvatskih sudaca u prvim susretima prvog kola kvalifikacija Lige prvaka i Konferencijske lige

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

UEFA je odredila sudačke ekipe za prve utakmice 1. kola kvalifikacija Lige prvaka i Konferencijske lige koje se igraju sljedećeg tjedna. U Ligi prvaka ukupno je na rasporedu 16 utakmica koje se igraju u utorak i srijedu, 6. i 7. srpnja, a jedna od njih je i ona između Dinama i islandskog Valura koja počinje u srijedu od 20 sati na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Taj dvoboj pripao je 32-godišnjem kosovskom sucu Gencu Nuzi kojem će asistirati sunarodnjaci Fatlum Berisha i Bujar Selimaj dok će četvrti sudac biti Dardan Çaka. VAR u ovoj fazi natjecanja još uvijek nije u upotrebi. Nuza je rođen u Prištini, a FIFA sudac je od 2017. godine te će mu ovo biti debi u Ligi prvaka. U kosovskom prvenstvu i kupu dosad je dijelio pravdu na 151 utakmici, a ističu se tri finala tamošnjeg kupa dok je na europskoj sceni u tri navrata sudio utakmice kvalifikacija Europske lige.

Utorak i četvrtak, 6. i 8. srpnja, su rezervirani za 33 prve utakmice 1. kola kvalifikacija Konferencijske lige u kojima nema hrvatskog predstavnika. Osijek, Rijeka i Hajduk se u natjecanje uključuju tek od 2. kola kvalifikacija.

Krovna europska nogometna organizacija ovom prilikom na nijednom od predstojećih susreta kvalifikacija Lige prvaka i Konferencijske lige nije angažirala hrvatske nogometne suce. 


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email