Dinamo saznao potencijalnog suparnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka

Grafika: UEFA
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ždrijebom u Nyonu određeno je da će aktualni prvak Hrvatske Dinamo, u slučaju očekivanog prolaska prve prepreke, u drugom kolu kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka igrati protiv ciparske Omonije. Prva utakmica igrat će se na Maksimiru, a uzvrat na Cipru.

Hrvatski klubovi do sada su se u UEFA natjecanjima s ciparskim klubovima sastajali četiri puta, a posljednji je na Cipru bio Šibenik, koji je u okviru 2. pretkola Europske lige u sezoni 10/11 nakon 0-2 slavlja u gostima doma poražen s 0-3. U sezoni 06/07 Osijek je u 2. kolu Intertoto kupa ispao od Ethnikosa odigravši 0-0 u gostima i 2-2 doma, dok je Rijeka u istoj sezoni u 1. kolu kvalifikacija za tadašnji Kup UEFA s ukupnih 4-3 (2-1 u gostima, 2-2 doma) ispala upravo od Dinamovog potencijalnog suparnika – Omonije. Jedini hrvatski klub koji je uspješno odradio ‘zadatak Cipar’ jest Slaven Belupo, koji je u okviru 1. kola Intertoto kupa u sezoni 01/02 s ukupnih 9-0 (7-0 doma, 0-2 vanka) izbacio Anorthosis.

Podsjetimo, u prvom kolu kvalifikacija Dinamo igra protiv islandskog Valura, a prva utakmica igra se 6. ili 7. srpnja na Maksimiru, dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana kasnije na Islandu.

Potencijalni suparnici ‘Plavih’ u drugom kolu kvalifikacija prema unaprijed određenim podskupinama danas su još mogli biti bolij iz okršaja Slovan Bratislava (SVK) / Shamrock Rovers (IRL) i boljeg iz okršaja Flora Tallinn (EST) / Hibernians (MLT).

Termini odigravanja prvih susreta drugog kola kvalifikacija su 20. i 21. srpnja dok su uzvrati predviđeni 27. i 28. srpnja, a ždrijeb trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka na rasporedu je 19. srpnja.

Svi potencijalni parovi drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email