Državne potpore dobili i NK Osijek te HNK Rijeka

Foto: NK Osijek
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Osim Dinama i Hajduka još hrvatskih prvoligaša je iskoristio mogućnost prijave za mjeru pomoći očuvanja radnih mjesta pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Radi se o NK Osijek i HNK Rijeka.

>> Dinamo i Hajduk dobili potporu za očuvanje radnih mjesta

Dok su Plavi i Bili tražili potpore za tvrtke kćeri pod kojima su organizirali fan i web shop Bijelo-plavi su se odlučili putem mjera Vlade RH očuvati radna mjesta u Školi nogometa NK Osijek, njenoj menadžerskoj agenciji ANKOS d.o.o. i tvrci NK Os d.o.o. koja je suvlasnik kluba dok je riječki klub za potpore prijavio tvrtku Stadion Kantrida d.o.o. koja upravlja i održava trening kompleks i stadion na Rujevici.

Klubu iz Gradskog vrta je tako isplaćeno 58.500 kuna za 18 zaposlenika škole nogometa te po 3.250 kuna za jednog radnika u ANKOS-u i NK Os-u, a Rijeci 35.750 kuna za 11 zaposlenika Stadion Kantride. Formalni vlasnik tvrtke Stadion Kantrida je Teanna Limited iz Londona koja je i većinski vlasnik HNK Rijeke.

Potporu za očuvanje radnih mjesta su iskoristili i pojedini nogometaši i treneri koji su u klubovima zaposleni na temelju ugovora o djelu pa zbog toga imaju registrirane obrte. Među njima se tako ističu bivši prvotimac Hajduka i aktualni pomoćni trener U17 reprezentacije Nenad Pralija, pomoćni trener Rijeke Danko Matrljan, trener druge momčadi Osijeka Igor Tolić, trener kadeta Dinama Jozo Bandić, trener kadeta Hajduka Jure Srzić…

Osim od HZZ-a sportski kolektivi imaju mogućnost potporu za do deset zaposlenika zatražiti i od Središnjeg državnog ureda za šport koje još uvijek nije objavilo popis pravnih osoba kojima je ona i odobrena.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email