DTSM: “Stadionom se skreće pažnja s gospodarskog kriminala”

Od Dinama predstavljenu ideju i viziju novog stadiona na Maksimiru komentirala je i udruga članova “Dinamo to smo mi” koja je poručila:

>> Dinamo predstavio izgled novog stadiona, koštao bi 60 milijuna eura

“Kad god se trebalo pobjeći od tema malverzacija i(li) krađe u nogometu u javnost su se posljednjih godina gurale dvije teme – regionalna liga i rekonstrukcija stadiona.

Tako je i u zadnjem u nizu pokušaja da se skrene tema sa ozbiljnih pitanja pravomoćno dokazanog gospodarskog kriminala, kao i udruženog zločinačkog poduhvata off shore pranja novca za koji je suđenje tek počelo.

Oboje se afere tiču aktualnog vodstva Dinama koje je sve to godinama dopuštalo i sklanjalo poglede, a sada šuti i pravi se mrtvo na te teme. Šute kako ne bi morali jednom za sva vremena raskrstiti sa onima koji su ih, nama članovima Dinama, nametnuli mimo svih demokratskih uzusa i zakona Republike Hrvatske.

Upravo zato jasno poručujemo osobi koja će nakon lokalnih izbora dobiti obvezu da vodi grad kako je nedopustiva bilo kakva rasprava o temi izgradnje stadiona prije one o demokratskom ustroju Dinama i poštivanju zakona Republike Hrvatske.

Razlog tome jest objektivna opasnost od ponavljanja dijela, tj. mogućnosti novih malverzacija i optužnica oko izgradnje stadiona.

Da, želimo konačno novi stadion, ali gradsku parcelu i takav podvig povjeriti ljudima koji se ponašaju kao da pljačke Dinama nije ni bilo, u potpunosti je suprotno javnom interesu.”, zaključuje se u njihovoj objavi.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter