Hajduk prezentirao razloge ponovne uspostave Udruge prvoligaša

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U Zagrebu je danas održan sastanak na kojem je Hajduk klubovima HT Prve lige prezentirao razloge ponovne uspostave Udruge prvoligaša koja je prestala postojati 2014. godine kada su njenu ulogu preuzela tijela Hrvatskog nogometnog saveza.

Jedan je to od zahtjeva koji je splitski klub iznio na sastanku s predstavnicima Grada Splita i Saveza, a na kojem je odlučeno da se susret Mađarske i Hrvatske igra na Poljudu.

>> Hrvatska i Mađarska igraju na Poljudu (VIDEO)

HT Prva liga je prema koeficijentu UEFA-e 15. u Europi te je jedina među 15 najboljih gdje ne postoji Udruga prvoligaša pa time ona nema ni svog predstavnika u organizaciji European Leagues koja okuplja predstavnike 36 različitih liga iz 29 zemalja. EL je aktivni sugovornik UEFA-e po pitanjima koja se tiču budućeg sustava natjecanja u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

U ime HNK Hajduk na sastanku su sudjelovali predsjednik Uprave Marin Brbić, dopredsjednik Lukša Jakobušić i klupski odvjetnik Tomislav Kasalo, a dopredsjednik Jakobušić je tom prilikom održao prezentaciju kojom je pojašnjeno zbog čega je Hrvatskoj potrebna Udruga prvoligaša te je ovom prilikom za hajduk.hr izjavio:

Predstavili smo prijedlog i iznijeli jasne i čvrste argumente. Zaključak svih je da aktualno stanje nije dobro, međutim neki smatraju da i dalje trebamo funkcionirati unutar HNS-ova sustava. Hajduk s druge strane traži profesionalizaciju jer bismo jedino s neovisnim menadžmentom mogli u potpunosti iskoristiti golemi i očiti potencijal nacionalne lige. Cilj nam nije međusobno preglasavanje, već pronaći zajednički interes za svih deset klubova. Stoga će nakon ovog sastanka svi klubovi unutar sebe odraditi dodatne razgovore, analizirati naše argumente te ćemo ponovno sjesti početkom rujna i čuti mišljenja svih te prijedloge. Na trećem sastanku ćemo i glasovati.

Prezentaciju Hajduka možete pogledati na sljedećoj poveznici:

>> Zašto Liga/Udruga prvoligaša?

Tijekom rasprave su predložene mogućnosti osnivanja udruge, zatim formiranja plenuma ili proširenja postojeće Komisije za profesionalni nogomet.

Zaključeno je da će do sljedećeg sastanka, koji će se održati u prvoj polovici rujna, klubovi dati svoje prijedloge koji će se razmotriti i raspraviti, a zatim će se donijeti konačni prijedlog o daljnjem načinu zajedničkog djelovanja klubova HT Prve lige.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter