HNS-ov arbitražni sud pogoduje NK Osijeku

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Igrači NK Osijeka Ivan Aleksić i Mihael Pongračić su prije tri mjeseca dali zahtjev za raskid ugovora s NK Osijek zbog neispunjavanja financijskih obveza, točnije kašnjenja s isplatom plaće. Kašnjenje isplate plaće, prema pravilnicima HNS-a, dovoljan je razlog za jednostrani raskid ugovora na štetu kluba – stoji u uvodu priopćenjaHrvatske udruge “Nogometni sindikat” koji su nezadovoljni djelovanjem Arbitražnog suda HNS-a.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Nadalje ističu kako su ovakvi postupci u pravilu hitni i ročište mora biti zakazano u roku od 10 dana, ali u ovom slučaju prošlo je čak tri mjeseca. Tijek događaja je ovako tekao:
1. Prvo su igrači uplatili 3.600 kn pristojbe da bi se spor pokrenuo.
2. Prvo ročište je odgođeno, jer Osijek nije bio suglasan sa sastavom Vijeća koje je preuzelo slučaj.
3. Drugo ročište se odgađa, jer je predsjednik Vijeća spriječen.
4. Treće je odgođeno, jer se predstavnik Osijekanije složio sa izborom predsjednika Vijeća.

Ukratko, niti jedno od ta tri ročišta uopće nije moglo biti zakazano dok stranke nisu imenovale arbitre, svaka svog, a potom su ti arbitri trebali izabrati predsjednika Vijeća.

Kratkoročno će Arbitražni sud pomoći NK Osijeku, međutim dugoročno svi gubimo. Svi zajedno moramo smisliti način kako pomoći NK Osijeku. Međutim, pravilnici su precizni. Onaj kome klub kasni plaću duže od tri mjeseca IMA pravo raskinuti ugovor po HITNOM POSTUPKU. Pravila moraju biti tu kako bi se provodila, a ne zaobilazila. Sve što igrači žele u ovom postupku jeste “pošteno suđenje”, nadam se kako je to interes svih nas-zaključuju iz sindikata.

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter