HNS: Vođenje kaznenog postupka nije prepreka za obavljanje brojnih društvenih djelatnosti pa tako ni one posrednika

Foto: Fieldoo Blog
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što smo objavili informaciju da je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na sjednici koja je održana u Slecu donio izmjene Pravilinika o radu s posrednicima prema kojima isti više nisu obvezni dostavljati potvrdu nadležnog suda da se protiv njih ne vodi kazneni postupak razloge takve odluke su nam posredstvom stažistice u marketingu i komunikacijama Saveza Nike Bahtijarević pojasnili iz HNS-a.

The Ultimate Managed Hosting Platform

>> HNS od posrednika više ne traži potvrdu o nevođenju kaznenog postupka

U svom odgovoru navode:

U Pravilniku o radu s posrednicima kao uvjet za obavljanje funkcije posrednika unutar sustava Hrvatskog nogometnog saveza postavljena je besprijekorna reputacija, što je termin iz FIFA-inog pravilnika. FIFA nije navela definiciju tog pojma niti kako se besprijekorna reputacija utvrđuje. Jedan od kriterija za utvrđivanje takve reputacije u Pravilniku o radu s posrednicima bilo je i nevođenje kaznenog postupka.

Po uzoru na Zakon o sportu, koji ne brani obavljanje dužnosti osobama protiv kojih se vodi kazneni postupak, te uzimajući u obzir poštivanje presumpcije nevinosti te duljinu trajanja kaznenog postupka u hrvatskom pravosuđu, HNS-ov Pravilnik o radu s posrednicima je izmijenjen te posrednici nisu obvezni priložiti potvrdu da se protiv njih ne vodi kazneni postupak. Nadalje, vođenje kaznenog postupka protiv pojedinca nije prepreka za obavljanje brojnih društvenih djelatnosti, uključujući i političke funkcije, te je stoga odstranjeno kao zapreka obavljanju funkcije posrednika HNS-a.

Sukladno pravilima FIFA-e, Pravilnik o radu s posrednicima HNS-a nalaže kako posrednik mora imati besprijekornu reputaciju, koja će se utvrđivati od slučaja do slučaja. Pojedinci koji su kazneno osuđeni i dalje ne mogu obavljati funkciju posrednika HNS-a.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter