Hrvatska pala na 16. mjesto Fifa ljestvice, ali zadržala status nositelja u drugoj jakosnoj skupini

Foto: Drago Sopta / HNS

Svjetska nogometna federacija Fifa objavila je u četvrtak najnoviju ljestvicu reprezentacija, prema kojoj će se formirati skupine nositelja za sutrašnji ždrijeb (18 sati) Svjetskog prvenstva u Kataru, objavio je HNS.

Hrvatska je osvanula na 16. poziciji, jednoj niže u odnosu na ljestvicu iz veljače, ali je zadržala status nositelja u drugoj jakosnoj skupini. Tamo će biti u društvu Meksika, Nizozemske, Danske, Njemačke, Urugvaja, Švicarske i SAD-a, što znači da se s njima ne može naći u skupini svjetske smotre.

Prvu jakosnu skupinu čine Katar kao domaćin, odnosno Brazil, koji je preuzeo prvo mjesto na Fifinoj ljestvici, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska i Portugal, u trećoj jakosnoj skupini su Senegal, Iran, Japan, Maroko, Srbija, Poljska, Južna Koreja i Tunis, a u četvrtoj Kamerun, Kanada, Ekvador, Saudijska Arabija, Gana, odnosno reprezentacije koje će u lipnju odlučivati o plasmanu na svjetsku smotru, a to će biti Australija, Ujedinjeni Arapski Emirati ili Peru, Novi Zeland ili Kostarika, Wales, Škotska ili Ukrajina.

Hrvatsku će na ždrijebu u Izložbeno-kongresnom centru (DECC) u Dohi predstavljati predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, prvi dopredsjednik Ante Vučemilović Šimunović, izvršni direktor Tomislav Svetina, izbornik Zlatko Dalić, tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa, team managerica Iva Olivari, voditelj odjela za sigurnost Jurica Jurjević i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Asistenti ždrijeba u Dohi bit će osam poznatih nogometnih imena Cafu (Brazil), Lothar Matthäus (Njemačka), Adel Ahmed MalAllah (Katar), Ali Daei (Iran), Bora Milutinović (Srbija/Meksiko), Jay-Jay Okocha (Nigerija), Rabah Madjer (Alžir) i Tim Cahill (Australija).


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter