IFAB odlučio da pet zamjena u nogometu postane standardno pravilo

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Savjetodavno vijeće Međunarodnog odbora za nogometna pravila (IFAB) na današnjem virtualnom sastanku je predložilo da pravilo o pet izmjena u nogometu postane standardno. Prvotno je ova izmjena pravila nogometne igre uvedena u svibnju 2020. godine kako bi se pomoglo igračima obzirom na zgusnuti raspored koji im je uslijedio zbog odgode utakmica uzrokovane pandemijom koronavirusa, a trebalo je ostati na snazi do konca 2022. godine.

Treneri zamjene mogu koristiti u tri prekida tijekom susreta kako bi se što manje remetio ritam igre, a zamjene se naravno mogu dodatno raditi i tijekom poluvremena. Svaki nacionalni savez ima mogućnost sam odlučiti o broju dopuštenih izmjena s tim da broj prekida igre tijekom kojih se one mogu obaviti ostane ograničen.

Savjetodavno vijeće je na današnjem sastanku raspravljalo i o pravilo da golman mora biti na gol liniji prilikom izvođenja kaznenog udarca. Odlučno je da se vratar neće kažnjavati ukoliko mu je prilikom upućivanja udarca jedna noga iza gol linije. Na dnevnom redu je bila i rasprava o dodatnoj zamjeni u slučaju potresa mozga, inovacijama u VAR tehnologije koje bi omogućile njegovo korištenje u siromašnijim državama. Na zahtjev CONMEBOL-a razgovaralo se i o povećanju trajanja poluvremena s 15 na 25 minuta međutim izražena je zabrinutost da bi povećanje perioda neaktivnosti negativno utjecalo na zdravlje igrača.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter