Igor Tudor sporazumno napustio Hellas Veronu

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Igor Tudor je nakon uspješne sezone u kojoj je Hellas Veronu odveo do devete pozicije u Serie A sporazumno napustio mjesto trenera.

Od kluba se oprostio sljedećim rječima: “Ovo je teška odluka jer sam u Veroni imao odlične uvjete za rad i sjajnu grupu igrača i ljudi koji su mi omogućili da sve svoje ideje provedem u djelo. Dugo sam razmišljao, pričao s predsjednikom. Iznio mi je svoj program i ideje za iduću sezonu, ali smo se složili da ne postoje svi preduvjeti za nastavak suradnje. Želim se posebno zahvaliti gradu i navijačima Verone jer su me odlično prihvatili, a klubu želim puno uspjeha u budućnosti.”

Tudor je Hellas preuzeo nakon što je otkaz poslije tri uvodna poraza na startu sezone dobio Eusebio di Francesco te je u 35 kola talijanskog prvenstva uz atraktivnu igru zabilježio 14 pobjeda, 11 remija i 10 poraza.

44-godišnji stručnjak je trenersku karijeru počeo u Hajduku gdje je nakon mandata u omladinskoj školi i uloge pomoćnika Edoarda Reje u dva navrata bio trener prve momčadi osvojivši Hrvatski nogometni kup. Bio je i asistent u stožeru Vatrenih za vrijeme izborničkog mandata Igora Štimca. U karijeri je još radio i u Grčkoj gdje je vodio PAOK te u turskoj gdje je vodio Karabukspor i Galatasaray. U Italiji je pak uz Hellas Veronu u dva navrata vodio i Udinese.

Kao njegova buduće destinacija ponovno se spominje Galatasaray ili Atalanta ukoliko dođe do njenog razlaza s Gasperinijem.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter