Istra 1961 predstavila Sašu Bjelanovića kao novog sportskog direktora

Foto: NK Istra 1961

Nakon dvije i pol godine Saša Bjelanović se vratio u hrvatski nogomet. Predstavljen je kao novi sportski direktor Istre 1961 s kojom je potpisao ugovor na dvije sezone. Na toj poziciji je zamijenio Darija Dabca koji je otišao u Šibenik.

– “Okupili smo se danas kako bismo predstavili našeg novog sportskog direktora, poznato nogometno ime – gospodin Saša Bjelanović. Bivši igrač našeg kluba i reprezentacije, a sada dolazi iz Italije sa velikim nogometnim iskustvom, kao i iskustvom na visokim nogometnim funkcijama. Nama je velika čast što nam se Saša pridružio i vjerujemo da može pridonijeti razvoju kluba. S naše strane će imati veliku podršku i mi mu želimo puno sreće u radu”, rekao je predsjednik Zeleno-žutih Devide Vincenti na današnjoj konferenciji za medije.

Bjelanović je pak dodao: “Prvo se želim zahvaliti upravi odnosno vlasnicima kluba na ukazanom povjerenju. Čast mi je i zadovoljstvo biti ovdje, vratiti se kao sportski djelatnik. Istra ima motivirajuću okolinu i nisam puno oklijevao kada je došla mogućnost za suradnjom. Čeka nas zahtjevna sezona, a momčad je trenutno u fazi rekonstrukcije. Ja sam osoba otvorena za suradnju i sve odluke će se donositi u znanju trenera. Potencijala ovdje svakako ima i ne sumnjam da će ova sezona rezultatom biti čak i bolja od protekle.”

Nakon bogate igračke karijere Bjelanović je u travnju 2016. godine prvi angažman u uredu dobio na Poljudu. Potom je od lipnja 2018. do studenog 2019. godine obavljao posao sportskog direktora splitskog kluba. Nakon odlaska iz Hajduka zaposlio se u Atalanti gdje je bio skaut.