Kako je Dinamo Blažičku isplatio 50 tisuća kuna

Foto: njuskalo.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dinamo je s tvrtkom BLU produkcija u svibnju 2015. godine sklopio ugovor o poslovnoj suradnji vezano za projekt knjige “Dinamo, povijest i zlatnih 10 godina” vrijedan 50.000 kuna. Ugovor je u ime Plavih potpisao tadašnji direktor Tomislav Svetina dok je BLU produkciju zastupao direktor i suvlasnik tvrtke Ivan Blažičko.

Radi se o djelu autora Miroslava Tomaševića u kojoj se s posebnim naglaskom obrađuje razdoblje od deset uzastopnih naslova prvaka, a koje je započelo nakon Dinamovog igranja Lige za ostanak 2005. godine. Navedeno razdoblje će kasnijim presudama biti obilježeno i kao vrijeme izvlačenja novca iz klupske blagajne od strane Zdravka Mamića i njegovih suradnika.

Blažičkova uloga u projektu je bila priprema i obrada tekstova, prikupljanje arhivske građe, razgovori s igračima, korektura tekstova i dogovor s izdavačem Školskom knjigom. Knjiga je na Maksimiru predstavljena u prosincu 2015. godine uoči skupštine kluba na kojoj nije smio sudjelovati Zdravko Mamić pošto je nedugo prije uz jamčevinu pušten iz pritvora, ali uz zabranu obnašanja funkcije izvršnog predsjednika i kontaktiranja svjedoka. Tom prigodom je prikazan i dokumentarni film Ivana Blažička “Dinamovih 10”.

Tvrtku BLU produkcija d.o.o. su 2004. godine osnovali Ivan Blažičko i Željka Janjanin, koja od rujna 2016. prestaje biti član društva. Tvrtka je bila aktivna do rujna 2017. godine, a potom se pripaja VOX-Nogometu.

VOX-Nogomet je u 90% vlasništvu Ivana Blažička, a od sezone 2016./17. je nakladnik HNTV-a i partner HNS kad su u pitanju TV prava za HNL. Zahvaljujući tome tvrtka od svog osnutka posluje s dobiti te profitira više od bilo kojeg prvoligaša.

Pročitajte još:

>> Od TV prava za HNL najviše zarađuje tvrtka Ivana Blažička

>> Za dokumentarni serijal “Junaci našeg doba” Blažičko dobio 1,5 milijuna kuna


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email