Kuljanac: “Na početku smo stvaranja nove ekipe koja će biti konkurentna u Prvoj HNL”

Foto: Hrvatski dragovoljac
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon sedam godina Hrvatski dragovoljac ćemo od iduće sezone ponovno gledati u Prvoj HNL. Danas je u Sigetu održano okupljanje prve momčadi kako bi se što spremnije dočekao početak prvenstva, a trener Miroslav Kuljanac je na treningu imao 23 igrača. Njihova imena donose Sportske novosti: Šubarić, Marić, Ivkić, Seth, Bašić, Bagadur, Ernst, Valentić, Majstorović, Roca, Perić, Beloša-Fijan i Zoungrana, koji zbog prijeloma noge nije trenirao, a najvjerojatnije će zbog težine ozljede preskočiti cijelu jesen, te novi igrači: Ivan Abramović (Inter), Jakov Bašić (Dugopolje), Petar Jelačić (Mladost Petrinja), Martin Sekulić (Osijek), Igor Nikšić (Vrapče), Kristijan Jurić (Dubrava Tim Kabel), Ivan Mamić (Međimurje), Alex Ipolito (Belgija) te Russel Djeumbou Seutcho (Švicarska), a svi oni se nalaze na probi.

Ekipa će u Zagrebu boraviti do 28. lipnja nakon čega odlazi u Kupres gdje je predviđeno odraditi glavni dio priprema. Prvu pripremna utakmica, od šest ugovorenih, na rasporedu je u ponedjeljak, 21. lipnja, na Kajzerici s Lokomotivom, a potom slijede ogledi s Rijekom (26. lipnja na Rujevici), Zrinjskim (30. lipnja), Posušjem (2. srpnja), Zrinjskim (3. lipnja) i generalka s Kustošijom na naknadno određeni datum. Tu je i sraz s igračima koji će boraviti u kampu HUNS-a za profesionalne nogometaše bez ugovora.

“Osjećaj je lijep. Dragovoljac se nakon sedam godina vraća u 1. HNL. Mislim da smo na početku stvaranja jedne nove ekipe koja će biti konkurentna ostatku HNL-a. Naš prvi cilj je ostanak u najelitnijem rangu!”, rekao je Kuljanac za službene stranice kluba.

Pred klubom iz Sigeta je jedan vrlo zanimljiv prijelazni rok: “Očekujem da ćemo složiti momčad što je prije moguće. Istra će ove godine sigurno stvoriti jaku ekipu. Nemamo puno vremena, raspored je gust. Moramo se što prije nametnuti ostatku HNL-a. Prvi zadatak je osigurati kostur ekipe. S nekim igračima još uvijek pregovaramo, neke smo već zaokružili. Radimo i na dovođenju pojačanja koji će nam biti veliki iskorak u igri.”, pojasnio je strateg Crnih.


Hrvatski dragovoljac će svoje domaće utakmice igrati na stadionu u Kranjčevićevićevoj ulici, a trener Kuljanac svjestan je da će to predstavljati određeni problem za njegovu momčad: “Bit će to sigurno veliki hendikep, ali to ne možemo promijeniti. Naučili smo igrati na našem terenu. Prošle sezone dugo smo držali rekord u pobjedama na domaćem terenu. No, moramo se prilagoditi situaciji.”

Nogomet se igra zbog navijača, svjestan je toga i Miroslav Kuljanac: “Nadam se da će se situacija s koronavirusom smiriti. Volio bih vidjeti navijače na tribinama. Odlično bi bilo igrati u takvom ambijentu.”, zaključio je trener Hrvatskog dragovoljca.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email