Kultna 22: Rubikon

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Poput kakvog modernog Cezara, doduše sad već malo pretilog, vizualno gledajući, stoji naš premijer Andrej Plenković pred svojim Rubikonom i gleda što napraviti. Ma, mogao sam uzeti i metaforu Hamleta, gdje Plenković drži lubanju onog što je ostalo od hrvatskog nogometa i razmišlja biti ili ne biti.

The Ultimate Managed Hosting Platform

Mogu se sad ispucavati sve metafore ovog svijeta, no na kraju se svedu na jednu stvar: u sljedećih 20-tak dana Plenković mora odlučiti hoće li ostaviti nogomet u raljama krimogene ekipe koja većim dijelom dolazi iz njegove stranke ili će rastjerati tu kliku i malo provjetriti stanje. Više deratizirati nego provjetriti. Nemojmo se lagati, na kraju svih balada samo Plenković odlučuje o sudbini domaćeg nogometa. On svojim članovima može naložiti da je dosta slizavanja s krimogenim društvom. Ako želi. I ako ima hrabrosti, jer je do sada u svojim potezima pokazivao da se ne želi obračunavati s bilo kojim unutarnjim turbulencijama u interesnoj skupini “građana” pod imenom HDZ. No, čuda se događaju, recimo predsjednica Kolinda Grabar Kitarović puno se hrabrije od premijera “otkačila” od palčanog predsjednika HNS-a, čak ga ponizivši pred međunarodnom nogometnom delegacijom.

Zašto sve ovo pišem u Kultnoj, pitaju se sad neki. Iz dva razloga. Prije svega, u sljedećih 20-tak dana odlučit će se u kakvom će okruženju Hajduk postojati u nadolazećem razdoblju. Što je, gledajući temeljne sportske i poslovne procese, jedno od najbitnijih i temeljnih pitanja za sve taktike i strategije ovog svijeta, pa i Hajdukovu. A drugi je što je Hajduk, Naš Hajduk i Torcida pod naletom propagandnog rata, kojeg je potaknula vladajuća nogometna kamarila, a provode ga njihovi medijski psi. U mjesec dana traju takvi naleti medijskog ološa da će se ovo razdoblje morati uvrstiti u priručnike o specijalnom ratovanju. Stvaranju te histetične situacije oko Hajduka, a sve u svrhu samoodržanja nogometne kamarile, podlegao je i dio navijača Hajduka te su i sami tako počeli stvarati neku šizofrenu postavku. Svi mi kojima je bila boja najdraža morat ćemo duboko udahnuti i otresti od sebe tu koleru koju stvara medijska klika (neću ih zvati novinarima, jer ti stvorovi to nisu).

I dok mi otresamo tu umjetnu histeriju, Plenković će morati odlučiti što napraviti na Rubikonu. Samo hrabro, premijeru, slobodno smočite te održavane nožice…

Stanislav Mamić Piksi


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter