Matija Dvorneković okončao igračku karijeru i preuzeo funkciju u Gorici

Foto: HNK Gorica

Tridesettrogodišnji veznjak Matija Dvorneković službeno je okončao igračku karijeru, a njegov dosadašnji klub zaposlio ga je kao ‘team managera’.

Dvorneković je rođen u Zagrebu, a svoje prve nogometne korake napravio je u ‘preteći’ današnje Gorice – Radniku, a osim u velikogoričkim klubovima u Hrvatskoj je još bio član Slaven Belupa, NK Koprivnice i Radnika iz Križevaca. U inozemstvu je tijekom karijere igrao za ruske klubove Nižnji Novgorod i moskovski Torpedo, islandski Fimleikafelag Hafnarfjardar (FH) i albanski Kukesi s kojim je u sezoni 15/16 osvojio tamošnji kup i superkup, a sljedeće sezone postao i prvak države.

Tijekom svoje karijere u Gorici, za koju je ukupno upisao 207 nastupa, Dvorneković je dvaput osvajao Drugu HNL. Prvi put u 2011. godini kada je današnjem prvoligašu zbog ‘cirkusa’ Izvršnog odbora Saveza ukinuta licenca. Sa svojim ‘Bikovima’ ipak je izborio prvoligaški nogomet trijumfom u sezoni 17/18, a u elitnom hrvatskom društvu ukupno je odigrao 110 utakmica uz učinak od 7 pogodaka i 17 asistencija.

Posljednji nastup za klub iz Velike Gorice upisao je u 28. kolu i 1-0 slavlju nad Rijekom kada je igru morao napustiti zbog ozljede.

Klub je Matiji Dvornekoviću, nakon njegove odluke o završetku igračke karijere, ponudio mjesto team managera, koje je on prihvatio. Smatram da je ovo odlična nadogradnja unutar veza stručnog stožera i svlačionice, jer Matija je kroz svoju igračku karijeru stekao brojna iskustva i ovo je idealna opcija za Goricu” – prokomentirao je ‘promjene odnosa’ za službenu klupsku web stranicu predsjednik Nenad Črnko.

“Klub je u ovoj situaciji bio maksimalno korektan prema meni. Nakon teške ozljede ruke prije dva mjeseca, a zatim i isteka ugovora, ponuđena mi je opcija da budem team manager, prva spona između uprave kluba i stožera, igrača te medicinskog osoblja. Tu ponudu sam sa zadovoljstvom odlučio prihvatiti. Naravno da sam na raspolaganju klubu u svim segmentima u kojima to bude potrebno, veselim se novim izazovima i vrlo sam ambiciozan u svemu ovome. Apsolutno sam spreman za nastavak svog nogometnog puta izvan zelenog travnjaka” – rekao je Dvorneković koji je već počeo obnašati svoju novu funkciju u klubu.