Search
Close this search box.

Miles Perkovich na probi u juniorima Hajduka

Pripremama juniora Hajduka za nastavak sezone priključio se Miles Perkovich koji će u nadolazećem periodu pokušati zadobiti povjerenje struke splitskog kluba.

Kad je Inter Miami uspostavljao svoju akademiju u 2019., skautirali su preko 6000 djece, od čega su testirali 1200, da proberu svoju prvu generaciju. Miles, tada član South Florida Football Academy je bio jedan od dvojice iz te generacije koji su, potom, dobili posebnu dobrodošlicu, od Davida Beckhama osobno.

Perkovich je nastavio odskakati u akademiji, te je s 14 godina, početkom 2021., već debitirao za “kadetsku” (U17) ekipu Intera. USMNTProspects ga je proglasio početkom 2022. najvećom nadom Inter Miamija i u top 5 igrača ’06 godišta na nacionalnoj razini. Debitirao je za rezervnu momčad Inter Miamija u ožujku iste godine, kao petnaestogodišnjak, te se ustalio u 2023. godini.

Ukupno je za njih u 23 nastupa zabio 4 gola i jednom asistirao. Dobio je i posebno priznanje u kolovozu 2023., kad je proglašen za MLS nadolazeću zvijezdu mjeseca.

US/SC Collective ga je prošloga ljeta, prije tog priznanja, svrstao među top 20 u godištu, ali na “nižoj” strani te elitne skupine, predviđajući mu Next Pro ugovor s Interom ili, možda, odlazak u Europu radi hrvatske putovnice – što se lako moguće i ostvarilo.

Miles dolazi iz sportske obitelji, njegov je otac Graham, porijeklom iz Sewickleya u Pennsylvaniji, bio istaknut i nagrađivan nogometaš na srednjoškolskoj (Quaker Valley) pa sveučilišnoj (Radford pa JMU) razini, kasnije i trener, a i starija mu je sestra Nia igrala nogomet za Lynn University.

Zadnje objavljeno

Twitter