Na Šubićevac iz Wolfsbergera stigao Stefan Peric

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon Adama Benića, Stipe Bačelić-Grgića i Antonija Marin igrač Šibenika je postao i Stefan Peric koji je s Narančastima kao slobodan igrač potpisao ugovor do ljeta 2025. godine. Posljednji klub mu je bio austrijski Wolfsberger.

Riječ je stoperu ’97 godišta, visokom 1.85m, rođenom u Salzburgu. Bio je stalni austrijski reprezentativac na U17 i U19 razini, velika nada Red Bull Salzburga – sa 16. je već bio na klupi Lieferinga, a debitirao sa 17. S 18 prelazi u Stuttgart, gdje odmah igra standardno za trećeligaške rezerve, sve dok s tek navršenih 20 nije počeo imati velike probleme s mišićima. Praktički godinu dana je propustio radi toga. Vratio se tek u prosincu 2017., te opet bio standardan, sad na 4. razini njemačke lige, pa i kapetan, ali na koncu ne ostaje u klubu.

Uzima ga potom Wacker Innsbruck, gdje grije klupu, povremeno i igra za rezerve na jesen 2018., a na proljeće nakon zimske stanke igra standardno sedam utakmica (6 poraza) do pucanja tetive te zbog toga gubi ostatak sezone.

Prelazi zatim u Wolsfberger AC, ali ni tamo situacija nije bolja. Nešto sitno igra za trećeligaške rezerve, grije seniorsku klupu i ulazi tek šest minuta u zadnjoj utakmici sezone. Ostaje u klubu, opet igra za rezerve, ali mu napokon daju priliku nanizati nekoliko prvoligaških nastupa u studenom i prosincu kad su igrali s tri u zadnjoj liniji, ali iza toga nestaje i već više od pola godine ne igra na službenim utakmicama.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter