Nogometašice Istre 1961 i Međimurja pobjednice turnira “Volim nogomet”

U Čakovcu je održan treći po redu nogometni turnir za djevojčice koji nosi naziv “Volim nogomet”. Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnje izdanje se razlikovalo od prethodna dva obzirom da na njemu nisu nastupili strani klubovi.

Turnir je organiziran u dvije kategorije, za nogometašice do 13 i 15 godina starosti, a u svakoj je sudjelovalo po sedam ekipa.

U U13 kategoriji trofej je pripao Istri 1961, druga je bila prva ekipa Nogometne škole Međimurje-Čakovec dok je treće mjesto pripalo ŽNK Donat. Na tuniru su još sudjelovali ŽNK Rijeka, ŽNK Dilj, NŠ Međimurje-Čakovec 2 i ŽNK Lepoglava. Za najbolju igračicu proglašena je Jana Vujičić (Istra 1961), najbolji strijelac je bila Lana Lovrić (Istra 1961), a najbolja vratarka Ema Tota (NŠ Međimurje-Čakovec).

U starijoj kategoriji pobjednice su bile članice prve ekipe NŠ Međimurje-Čakovec, a na postolju su još bili ŽNK Donat i Istra 1961 dok su na turniru još sudjelovali NŠ Međimurje-Čakovec 2, ŽNK Rijeka, ŽNK Dilj i ŽNK Katarina Zrinski. Najbolja nogometašica je bila Helena Damjanović (NŠ Međimurje-Čakovec), najviše pogodaka je postigla Nikolin Klapan (ŽNK Donat), a najbolje je branila Barbara Kelava (NŠ Međimurje-Čakovec).


Turniru je bio u službenom kalendaru Hrvatskog nogometnog saveza, a nagrade najboljima su podijelili izbornik ženske nogometne reprezentacije Mate Prskalo, izbornica ženske U-17 reprezentacije Stella Gotal, predsjednik NŠ Međimurje-Čakovec Dean Panić, direktorica turnira Mirela Lukman, i voditelj NŠ Međimurje-Čakovec Hrvoje Goričanec.

Pokrovitelji turnira bili su Hrvatski nogometni savez, Grad Čakovec te Međimurska županija.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter