Odgođen derbi Dinama i Hajduka

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na zahtjev Dinama povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni donio je odluku o odgodi najvećeg derbija hrvatskog sporta u kojem su Plavi u nedjelju, 29. studenog, u sklopu 13. kola na Maksimiru trebali dočekati Hajduk.

“GNK Dinamo je 21. studenoga 2020. godine pismeno zatražio odgodu utakmice 13. kola HT Prve lige Dinamo – Hajduk zbog pripreme i nastupa u utakmicama 4. i 5. kola UEFA Europske lige. Sukladno odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja, klubovi koji sudjeluju u Uefinim klupskim natjecanjima imaju pravo na odgodu utakmice pa je donesena odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, a budući da isti ovisi o nastupima GNK-a Dinamo u UEFA Europskoj ligi, odluka je donesena kao u izreci.”, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Brezni.

Klub iz Maksimira je kao sudionik Europske lige iskoristio opciju koja je ove sezone uvedena u pravilnik, a prema kojoj ima pravo jednostrano odgoditi utakmicu domaćeg prvenstva kako bi se bolje pripremio za europska iskušenja.

Izabranike Zorana Mamića ovog četvrtka u sklopu 4. kola Europske lige očekuje gostovanje kod austrijskog Wolfsbergera, a već idući tjedan Plavi putuju u Rotterdam gdje će odmjeriti snage s Feyenoordom.

Susret s Hajdukom tako se neće igrati u 2020. godini nego će mu termin biti određen u proljetnom dijelu sezone odnosno u prvoj polovici 2021. godine.

Ljestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter