Odgođen derbi Dinama i Hajduka

Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Na zahtjev Dinama povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni donio je odluku o odgodi najvećeg derbija hrvatskog sporta u kojem su Plavi u nedjelju, 29. studenog, u sklopu 13. kola na Maksimiru trebali dočekati Hajduk.

“GNK Dinamo je 21. studenoga 2020. godine pismeno zatražio odgodu utakmice 13. kola HT Prve lige Dinamo – Hajduk zbog pripreme i nastupa u utakmicama 4. i 5. kola UEFA Europske lige. Sukladno odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja, klubovi koji sudjeluju u Uefinim klupskim natjecanjima imaju pravo na odgodu utakmice pa je donesena odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, a budući da isti ovisi o nastupima GNK-a Dinamo u UEFA Europskoj ligi, odluka je donesena kao u izreci.”, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Brezni.

Klub iz Maksimira je kao sudionik Europske lige iskoristio opciju koja je ove sezone uvedena u pravilnik, a prema kojoj ima pravo jednostrano odgoditi utakmicu domaćeg prvenstva kako bi se bolje pripremio za europska iskušenja.

Izabranike Zorana Mamića ovog četvrtka u sklopu 4. kola Europske lige očekuje gostovanje kod austrijskog Wolfsbergera, a već idući tjedan Plavi putuju u Rotterdam gdje će odmjeriti snage s Feyenoordom.

Susret s Hajdukom tako se neće igrati u 2020. godini nego će mu termin biti određen u proljetnom dijelu sezone odnosno u prvoj polovici 2021. godine.

Ljestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter