Odgođen sraz Rijeke i Osijeka

Pixabay

Utakmica 14. kola Hrvatski telekom Prve lige između Rijeke i Osijeka, koja je trebala biti odigrana u nedjelju, 31. listopada, s početkom u 17.30 sati, odgođena je zbog zaraze koronavirusom igrača Osijeka. Odluka je donesena temeljem članka 4. Propozicija natjecanja Hrvatski telekom Prve lige za natjecateljsku godinu 2021./22. u kojem se kaže da klub ima pravo na odgodu ukoliko je kod najmanje pet njegovih nogometaša utvrđena zaraza koronavirusuom. Novi termin odigravanja je predviđen za srijedu, 8. prosinca, u 17 sati.

U obrazloženju odluke povjerenika natjecanja HT Prve lige, Josipa Breznog, stoji: “NK Osijek dostavio je 29. listopada zahtjev za odgodom utakmice s obzirom da je kod petorice igrača potvrđena zaraza COVID-19, a kao dokaz, klupski liječnik dostavio je pozitivne nalaze njihjovih testova. Sukladno odredbi članka 4. Propozicija natjecanja, kojim je određeno da se pravo na odgodu utakmice ostvaruje ako klub ima najmanje pet igrača zaraženih ili u izolaciji, na osnovu dostavljene dokumentacije donesena je odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, a na osnovu potreba ugovornog partnera za TV prava HT Prve lige i mogućnostima klubova prema utvrđenom kalendaru natjecanja, donesena je odluka kao u izreci”, objavljeno je na službenim stranicama Prve HNL.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter