Search
Close this search box.

Osijek iz Panathinaikosa doveo Enisa Cokaja

Foto: NK Osijek

Osijek je predstavio prvo pojačanje otkad je ulogu sportskog direktora preuzeo Jose Boto. Na posudbu do konca sezone iz Panathinakosa stigao je Enis Cokaj. Bijelo-plavi imaju i mogućnost otkupa njegova ugovora nakon čega bi se suradnja s 24-godišnjim povremenim albanskim reprezentativcem produžila do ljeta 2026. godine.

– “Sretan sam jer sam došao ovdje, želio sam da to bude i ranije, no morali smo sačekati da sve završi. Jedva sam dočekao prvi trening s novim suigračima i sada s još više želje iščekujem prvu utakmicu u dresu Osijeka. I da, zahvaljujem ljudima u Klubu na srdačnoj dobrodošlici. Zaista je Osijek jedan od najvećih klubova u Hrvatskoj, o tomu sam svakako razmišljao kada se pojavila ponuda koju sam brzo i prihvatio. Drago mi je da su me htjeli i bili dovoljno uporni da se sve završi na ovakav način, postignutim dogovorom. I meni je zadovoljstvo i sada se mogu posvetiti novim izazovima u karijeri. To me veseli.”, rekao je Cokaj za službene stranice novog kluba.

Cokaj je posljednju sezonu i pol bio član PAO-a gdje je upisao 27 nastupa, no u aktualnoj sezoni samo četiri puta je dobio minutažu. Za Albaniju je nastupio pet puta, a osim za Lokomotivu (102 službene utakmice) i PAO prethodno je igrao za makedonsku Shkendiju te odradio kraću posudbu u albanskom Laciju.

– “Naravno da sam očekivao kako ću ipak igrati više i biti standardniji u Panathinaikosu, bez obzira na jaku konkurenciju na svakoj poziciji. Tako je to u nogometu, nekada baš i ne ide kako se nadamo i očekujemo. Na meni je da dobro treniram i pružam što bolje igre na terenu, a trener bira s kojim igračima kreće u svaki susret i kome će dati više ili manje minuta. U Osijek sam došao što češće pobjeđivati!”

Osijek je osim dovođenja Cokaja odlučio i iskoristiti opciju otkupa ugovora Styope Mkrtychana od Ararata. Armenski reprezentativac je na Opus Areni prvotno bio na posudbi, a sad je dogovorio suradnju do ljeta 2026. godine.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter