Search
Close this search box.

Pobjeda koja donosi sam vrh tablice

Foto: Mario Braić

Hajduk treba danas treću pobjedu u nizu kako bi zasjeo tamo gdje je bio na kraju prvog dijela prvenstva. Težak je taj put povratka. I zato kad se zgrabi mora se čvrsto držati.

Same najave konačno govore o imperativu jer je još samo 13 kola do kraja. Igrači nisu djeca, mora im u glavi biti kako vremena nema i kako se moraju nositi s očekivanim rezultatom u svakom trenutku.

Varaždin i nije u nekoj dobroj formi, a i Hajduk ima 9 pobjeda zaredom u međusobnim utakmicama.

Ipak, ništa od toga neće donijeti bodove. Svaka statistika samo služi za lakšu najavu. Ono što je jedino bitno je tih 90+ minuta.

U Hajdukovoj igri trenutno najviše raduje ta raznovrsnost u terenu. Mogućnost cijele momčadi doći u gol prilike, za razliku od nekad samog Livaje. Doći će i laki golovi ako se tako nastavi. Osim ovoga, odlična stvar je i poznat, razrađen sustav igre koji se za svaku utakmicu samo fino polira ili malo prilagođava.

U ovom slučaju Varaždin nema Mitrovskog i Vukčevića zbog žutih kartona pa će lijeva strana Hajduka imati prilično olakšan posao. Time će novu priliku vjerojatno dobiti Hrgović iako ne bi bilo loše početi i s Diallom kako bi se što brže vratio u HNL ritam. Ali, to je na Karoglanu. U svakom slučaju zamjena je oko 60. minute zagarantirana jer oba moraju osjetiti teren.

Trenutno najveći problem Bilih je slab učinak igrača s klupe koji izgledaju deprimirano zbog toga što nisu u prvom planu, umjesto da gladno grizu. Na taj način se teško osvaja prvenstvo jer kad tad će morati i odlučivati u bitnim utakmicama, a tada forme neće biti jer ne dolazi preko noći.

Nije da nisu imali dovoljno prilika pokazati što znaju. Međutim, očito su nezadovoljni tim “garbage” vremenom. S druge strane nije lako ni treneru. Zna zbog čega su nezadovoljni jer su dovedeni kao pojačanja, ali šta ako ih rano uvede, a oni do kraja utakmice opet ne pokažu ništa. I to u situaciji kad je svaki bod bitan. Mač s dvije oštrice. U svakom slučaju taj problem se mora pod hitno riješiti.

Pobjedom danas Hajduk vrši i ogroman dodatni pritisak pred Dinamo i Rijeku uoči njihovog međusobnog dvoboja. Nema puno do kraja, a Modri nakon toga putuju u Osijek, kojeg opet dočekuju Riječani za dva kola. Tu se sve može prelomiti.

Bitno je samo doći do prednosti, a to se može samo stalnim pobjedama.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter