Search
Close this search box.

Podignuta optužnica protiv Slavena Žužula zbog neisplate plaće

Screenshot: K5

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv čelnika RNK Split Slavena Žužula kojeg terete za počinjenje produljenog kaznenog djela neisplate plaća. Uz njega je kako navodi Slobodna Dalmacija optužena i referentica za računovodstvo i financije Dijana M. te tvrtka Skladgradnja. Žužula se između ostaloga optužuje da djelatnicima RNK Split od 1. srpnja 2016. do 31. srpnja 2016. nije isplatio plaću, poreze, doprinose i druga davanja iz radnog odnosa iako račun društva nije bio u blokadi.

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti:

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1964.), trgovačkog društva iz Splita i hrvatske državljanke (1962.) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela neisplate plaća iz članka 132. stavak 1. u svezi s člankom 52. Kaznenog zakona i kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave iz članka 279. stavak 2. KZ-a. (5. 6. 2018.)

Prvookrivljeniku se stavlja na teret da od 1. rujna 2016. do 31. prosinca 2017. na području Županije splitsko-dalmatinske, kao jedini osnivač i predsjednik uprave trgovačkog društva, iako račun društva nije bio u blokadi, nije isplatio neto plaću, poreze, doprinose i druga davanja iz radnih odnosa za radnike ovog društva. Tereti ga se i da od 1. srpnja 2016. do 31. srpnja 2016. na području iste županije, kao jedini član uprave drugog društva, iako račun društva nije bio u blokadi u ovom vremenu, nije isplatio neto plaću, poreze, doprinose i druga davanja iz radnih odnosa za radnike ovog društva. 

Drugookrivljenom trgovačkom društvu iz Splita optužnicom se stavlja na teret da je kaznenim djelom koje je počinio prvookrivljenik, kao odgovorna osoba tog društva, povrijedilo dužnost pravne osobe.

Trećeokrivljenici se stavlja na teret da je od srpnja do studenog 2016. godine na području Županije splitsko-dalmatinske kao zaposlenica drugog društva, na mjestu referenta za računovodstvo i financije ovog društva, ovlaštena u ime tog društva sastavljati nadležnom uredu porezne uprave predavati JOPPD obrasce za zaposlenike ovog društva, unijela neistinite podatke o isplati plaća. Okrivljenica je, tereti ju se, u navedene obrasce unijela neistinite podatke o isplati plaća za mjesece srpanj, kolovoz, rujan, listopad i studeni 2016. godine koje je predala uredu porezne uprave, iako je znala da plaće zaposlenicima za navedeno razdoblje nisu isplaćene.

Pročitajte još:

>> Za što se točno terete Slaven Žužul, Nenad Pralija i RNK Split?


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter