Potpredsjednik FIFA-e pritvoren u Parizu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Samo dan nakon što je na izbornom kongresu Gianni Infantino dobio novi mandat na čelu FIFA-e i samo dan prije početka Svjetskog prvenstva za žene u Parizu je, kako javlja AP, pritvoren potpredsjednik FIFA-e i predsjednik Afričkog nogometnog saveza (CAF) Ahmad Ahmad.

>> Infantino dobio novi mandat za predsjednika FIFA-e

Prema prvim informacijama Ahmad će biti ispitan u sklopu istrage o korupciji, a vezano za ugovor koji je CAF jednostrano raskinuo s tehničkim sponzorom Pumom kako bi potpisao suradnju s francuskom kompanijom Technical Steel. Bivši glavni tajnik saveza Amr Fahmy je prethodno upozorio da novi ugovor savezu donosi dodatan trošak od 830.000 dolara dok je Ahmad tvrdio da je čitav proces bio transparentan, a da je odluka donesena kolegijalno.

Ahmad dolazi s Madagaskara i na čelu CAF-a je od ožujka 2017. godine kada je postao i potpredsjednik FIFA-e. Prethodno je bio igrač i trener te predsjednik nacionalnog nogometnog saveza, a bio je i politički aktivan kao ministar sporta te ribarstva te potpredsjednik senata.

Zanimljivo da je Infantino u svom pobjedničkom govoru istaknuo kako danas u vezi FIFA-e “nitko ne govori o skandalima i nitko ne govori o korupciji” sugerirajući da su takve pojave prošlost za svjetsku nogometnu organizaciju.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter