Predsjednik Barcelone podnio ostavku

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Josep Maria Bartomeu podnio je ostavku na mjesto predsjednika Barcelone, objavio je Mundo Deportivo. Isto je učinila kompletna uprava katalonskog velikana.

Epilog je to njihovog današnjeg sastanka na kojem se raspravljalo o odluci lokalnih vlasti da nema nikakvih prepreka da se održi referendum na kojem bi se glasovalo o njihovom povjerenju, a nakon što se za isto izjasnilo 20.687 članova kluba.

Bartomeu poziciju prvog čovjeka Barcelone napušta nakon šest godina u kojima je klub osvojio po četiri prvenstva i kupa, dva superkupa, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA svjetsko klupsko prvenstvo.

Ipak Barcelona se u posljednje vrijeme nalazi u rezultatskoj te zbog pandemije koronavirusa financijskoj krizi, a Bartomeu nije u dobrim odnosima ni s najvećom zvijezdom kluba Lionelom Messijem koji je ovog ljeta želio napustiti klub. Također se protiv njega vodi istraga zbog sumnje u korupciju.

Prethodno su novi predsjednički izbori u Barceloni bili predviđeni za ožujak sljedeće godine.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter