Predsjednik Hajduka pozitivan na koronavirus

Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić pozitivan je na koronavirus. Usprkos tome što je cijepljen prvi čovjek Bilih osjetio je simptome u ponedjeljak nakon čega se odlučio testirati, a nalaz mu je bio pozitivan.

Idućih deset dana tako će provesti u samoizolaciji. Jakobušić je proteklog subote prisustvovao dvoboju Gorice i Hajduka dok je u nedjelju bio na 306. sinjskoj Alki.

S Poljuda su Slobodnoj Dalmaciji ovom prilikom uputili sljedeće priopćenje:

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić pozitivan je na COVID-19. Čelni čovjek Bijelih od ponedjeljka ujutro osjetio je simptome, te se stavio u izolaciju do trenutka odlaska na testiranje koje je pokazalo da je zaražen koronavirusom. Valja napomenuti da je predsjednik Jakobušić primio cjepivo, te da je redovito testiran uoči svih službenih utakmica zajedno s momčadi, stožerom i ostalim djelatnicima Kluba.

Na osnovu uputa nadležnog epidemiologa NZJZ-a SDŽ stavljen je u propisanu samoizolaciju idućih deset dana. Predsjednik nije bio u bliskom kontaktu s prvom momčadi (čak ni tijekom utakmice s Goricom), a nekoliko djelatnika Kluba s kojima je bio u kontaktu tijekom vikenda je promptno testirano, a svi nalazi su pokazali negativan test.

Predsjedniku želimo što brži oporavak te fizički povratak svim radnim obvezama koje su trenutno pred njim.”