Ruddy Buquet sudi Dinamu i West Hamu

Francuski sudac Ruddy Buquet određen je od strane UEFA-e za glavnog arbitra dvoboja 1. kola skupine H Europske lige između Dinama i West Hama koji se u četvrtak od 18:45 igra na Maksimiru. Njemu će tom prilikom pomagati sunarodnjaci Guillaume Debart, Benjamin Pagès i Amaury Delerue dok su za VAR zaduženi Benoît Millot i Mikael Berchebru. Njih će nadgledati Fritz Stuchlik iz Austrije, a delegat će biti Bugarka Iveta Stoyanova.

44-godišnji Buquet utakmice Ligue 1 sudi od 2008. godine, a FIFA znak nosi već desetljeće dok Ligu prvaka sudi od 2014. godine. Plavi ga pamte po dobrome obzirom da im je pravdu dijelio 2019. godine u 3. kolu kvalifikacija Lige prvaka kada su u Budimpešti s uvjerljivih 0:4 slavili protiv Ferencvarosa. Vatrenima je pak sudio 2015. godine kada su kvalifikacijama za Europsko prvenstvo odigrali bez golova kod Azerbajdžana te 2016. godine kada su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo slavili kod Finske rezultatom 0:1.

Angažman u europskim utakmicama su ovog tjedna dobila i dvije hrvatske sudačke četvorke. Fran Jović zajedno s Hrvojem Radićem, Lukom Pušićem i Marijom Zebecom će suditi dvoboj Europske lige između Betisa i Celtica, a tom prilikom će ih nadgledati Nikolai Levnikov iz Rusije. Utakmica Konferencijske lige između Randersa i AZ Alkmaara pripala je pak Duji Strukanu, Goranu Perici, Alenu Jakšiću i Ivanu Bebeku, a kontrolor suđenja na tom susretu bit će Robert Sedlacek iz Austrije.

Iva Olivari-Uliša će pak biti delegat na srazu Europske lige između Midtjyllanda i Ludogoreca, a Alojzije Šupraha će isti posao obavaljati na utakmici Lige prvaka između Besiktasa i Borussije Dortmund.