Smijenjeni u HNS-u zbog podrške Hajduku?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

“Reforme” i “promjene”, možda su najčešće riječi koje se vezuju uz HNS, pokraj onih “močvara” i “lakrdija”. Tako i nova sjednica Izvršnog odbora HNS-a, održana u miru i zelenilu hotela As, donosi brojne promjene. Samo umjesto onih na tragu reformi i zajedničkog dijaloga, svih relevantnih čindbenika, koji uključuju sindikat nogometaša, klubove, udruge navijača, lige, opet smo svjedoci obračuna i zatvaranja u svoju ljušturu.

The Ultimate Managed Hosting Platform

U prvom redu to se odnosi na smjenu Petra Gabrila s dužnosti povjerenika za suđenje 3. HNL jug, umjesto kojeg je imenovano tročlano povjerenstvo u sastavu Suad Šoše (Metković – ne može bez Metkovića ovih dana u Hrvatskoj), Jurica Blažević (Split – fotografiran na intimnom sastanku s Alojzijem Šuprahom) i Ante Cipitelo (Šibenik – intimus Ante Kulušića). Iako nitko nije imao primjedbe na rad Petra Gabrila, čije je izvješće o radu jednoglasno prihvaćeno, Alojzije Šupraha krenuo je u njegovu smjenu, i na kraju, preko Izvršnog odbora HNS-a evo i uspio je.

Druga odluka koja će slijedećih dana donijeti žustre reakcije je ona u kojoj je smijenjen Ivo Zoković (Split Tommy) iz Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku. Dugogodišnji futsal radnik i veliki ulagač u sport, predsjednik Plenuma klubova 1. HMNL, jedini u Komisiji za mali nogomet koji izvorno potječe iz malog nogometa, smijenjen je pod izgovorom da “ne radi svoj posao”. Smiješno opravdanje donijelo je čak podsmijeh i reakciju najžešćeg rivala Split Tommya, FC Nacional Zagreb, koji se nad ovom odlukom zgražaju na službenoj facebook stranici. Gledajući način na koji HNS radi, možemo se pitati radi li se o reakciji na učlanjenje cijelog malonogometnog kluba Split Tommy u Naš Hajduk, ali i o guranju pod tepih neuspjeha malonogometne reprezentacije prethodna dva natjecanja? Zanimljivo je kad HNS treba futsal rado ga guraju čak i kad treba pojašnjavati kako Zakon o sportu diskriminira mali nogomet, dok se u stvarnosti odnose prema njemu prilično loše. Još je zanimljivije ime koje s prostora Dalmacije mijenja Ivu Zokovića, radi se o Stjepanu Andrijaševiću, ocu Franka Andrijaševića, čovjeku koji je u futsal ušao praktički jučer.

NULL

Čak je i Ilija Lončarević razriješen dužnosti predsjednika komisije za mlađe uzraste. On je nedavno u sportskoj emisiji na TV Z1 otvoreno izrazio neslaganje s nekim potezima HNS-a.

Svjedoci smo najave velikih reformi u FIFA-i, ali na našim prostorima od reformi, u onom pravom smislu nema ni “r”. Dapače, ako izraziš neko svoje mišljenje kako bi HNS bio bolji, dobiješ po prstima, što nakon ove sjednice Izvršnog odbora najbolje znaju Petar Gabrilo, Ivo Zoković i Ilija Lončarević.

Renato Čupić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Load WordPress Sites in as fast as 37ms!

Zadnje objavljeno

Twitter