Studenti Ekonomskog fakulteta pomogli u ponovnom pokretanju projekta Stipendist Bilog srca

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Suradnja s akademskom zajednicom na jačanju kapaciteta studenata nastavljena je i ove godine kroz projekt društveno korisnog učenja na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Ove godine su, četiri studenta završnih godina, uz mentore iz Našeg Hajduka i fakulteta oživili projekt stipendista Bilog srca.

“Analizom postojećih natječaja i baze potencijalnih donatora, odlučeno je da u ovoj prvoj godini reaktivacije osiguramo sredstva za stipendiranje pet studenata. Plan je da u idućim godinama broj korisnika stipendije raste proporcionalno odnosno da iduće godine imamo 10 stipendista, a u onoj nakon nje i 15 studenata”, pojasnila je studentica Petra Salopek.

U odabiru donatora fokus je bio na postojećim sponzorima Hajduka koji su, unatoč pandemiji, podržali ovaj projekt te će financirati stipendije za troje studenata.

Također, u projekt su se uključila i Društva prijatelja Hajduka te članovi Biloga srca koji će prikupiti sredstva za još dvije stipendije.

Natječaj za Stipendiste Bilog srca bit će raspisan sredinom rujna, a iznos mjesečne stipendije iznosit će 800 kuna na period od deset mjeseci.

“Partnerstvo Našeg Hajduka i Ekonomskog fakulteta u Splitu se na primjeru Stipendista Bilog srca pokazalo u najboljem svijetlu pokazavši kako se formalno znanje može primijeniti u praksi i konkretno pomoći svojim kolegama studentima”, zaključila je izv.prof.dr.sc. Ivana Bilić.

Bilo Srce


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email