Sudačka komisija: Theouli pogriješio na štetu Lokomotive, a Bel u korist Hajduka

Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza objavila je analizu 9. kola SuperSport HNL-a te su utvrdili samo pogrešku sudačke ekipe s Cipra predvođenu Chrysovalantisom Theoulijem. Oni su u dvoboju u Kranjčevićevoj pogriješili kada su duela Bubanja i Teklića u prvom poluvremenu u šesnaestercu Lokomotive okarakterizirala kao prekršaj za kazneni udarac u korist Varaždina. Teklić potom nije uspio pogoditi s 11 metara, zatresao je gredu.

Komisija se također dotaknula u jučerašnjeg Jadranskog derbija koji se igrao u sklopu zaostalog susreta 2. kola. Tom prilikom utvrdili su pogrešku glavnog suca Darija Bela koji je u nadoknadi prvog dijela, pri rezultatu 0:0, propustio pokazati drugi žuti karton stoperu Hajduka Awaziemu nakon što je u duelu laktom pogodio Obregona.

Sudačka analiza 2. i 9. kola SuperSport HNL-a:

LOKOMOTIVA – VARAŽDIN

Sudac: Chrysovalantis Theouli. Pomoćni suci: Michael Soteriou i Pavlos Georgiou. VAR sudac: Dimitris Solomou.

28. minuta: Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice. Incident u kojem branič Lokomotive na potpuno dozvoljen način igra loptom, a nakon toga napadač Varaždina zapinje za nogu braniča, ne smatra se prekršajem PNI-e. Uzimajući u razmatranje da u analiziranom incidentu ne postoji niti jedan relevantan element na temelju kojega bi VAR sudac prihvatio objašnjenje suca, KNS HNS-a očekuje obaveznu intervenciju VAR suca i korekciju odluke slijedom jasnog i očitog propusta interpretacije suca utakmice.

HAJDUK – RIJEKA

Sudac: Dario Bel. Pomoćni suci: Goran Pataki i Kruno Šarić. VAR sudac: Ante Čuljak (Zagreb).

45. + 2. minuta: Neispravna procjena suca utakmice u interpretaciji pravila XII. Incident u kojem je igrač Hajduka počinio prekršaj (nedozvoljena upotreba ruke) razmatranjima PNI-e smatra se jasno nesmotrenim i obavezno disciplinski kažnjivim opomenom. Uzimajući u razmatranje da je isti igrač prethodno na utakmici opomenut, nakon ovoga prekršaja trebao je biti isključen iz igre temeljem dobivene druge opomene na istoj utakmici. Ovaj propust ispravne interpretacije pravila vrlo dobro pozicioniranog suca smatra se važnom pogreškom suca utakmice.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.