UEFA dodijelila Hrvatskom nogometnom savezu 50.000 eura za projekt integracije izbjeglica

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Projekt Hrvatskog nogometnog saveza za zapošljavanje izbjeglica u nogometnim organizacijama odabran je među šest projekata koji su nagrađeni Uefinim financijskim poticajem za projekte na području nogometa i integracije izbjeglica (UEFA Football and Refugee Grant), izvijestio je HNS.  

Krovna europska nogometna organizacija UEFA obilježila je Svjetski dan izbjeglica kroz internetski seminar na kojem je predstavila svoje projekte na području integracije izbjeglica kroz nogomet, uključujući i novu suradnju s Agencijom za izbjeglice Ujedinjenih naroda (UNHCR). Na navedenom sastanku predstavljeni su i ovogodišnji dobitnici poticaja za integracijske projekte, među kojima je i Hrvatski nogometni savez.

Fond za nogomet i izbjeglice kroz kojeg UEFA dodjeljuje navedene poticaje ustanovljen je 2017. godine, a UEFA od tada jednom godišnje dostavlja poziv za prijavu projekata svim europskim nacionalnim nogometnih savezima te šest najboljih prijavljenih projekata podržava s namjenskim poticajem u iznosu 50 000 eura.

Nagrađeni projekt Hrvatskog nogometnog saveza bazira se na poboljšanju ekonomske integracije izbjeglica kroz poticanje nogometnih organizacija poput nogometnih klubova i županijskih saveza na zapošljavanje osoba sa statusom izbjeglica, a sama implementacija projekta krenut će s početkom sezone 2021./2022. U izradi projekta sudjelovala je i znanstvena savjetnica dr. sc. Rahela Jurković, koja je 2019. godine uz pomoć Uefine stipendije za znanstvena istraživanja provela istraživanje na temu uloge nogometa kao sredstva integracije izbjeglica na području zapadno-balkanske rute (tzv. balkanskog koridora).

Uz Hrvatski nogometni savez, poticaji za integracijske projekte ove su godine dodijeljeni i nogometnim savezima Armenije, Bugarske, Finske, Sjeverne Irske te Walesa.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter