Varteks i Sladorana Županja – susret klubova navijača

Stereotip o navijačima kao isključivo destruktivnom faktoru u hrvatskom nogometu navijači su zadnjih godina u dobroj mjeri izbrisali te se pozicionirali kao bitan čimbenik koji će oblikovati hrvatski nogomet za budućnost.

U Zagrebu BBB i ZZD vode borbu “do posljednjeg čovjeka” za svoj Dinamo, dok su u Splitu Torcida i Naš Hajduk dobili svoj Hajduk kakav su željeli. Osim toga uspjeli su i inicirati promjenu Zakona o sportu koji bi trebao uvesti reda u kompletan hrvatski sport.

Borba, ne tako glamurozna, ali ništa lakša odvija se i u nižim ligama.

U Županji su 2014. godine navijači tamošnjeg niželigaša RNK Sladorana Županja preuzeli posrnuli klub u svoje ruke. Revoltirani dugogodišnjim kaosom koji je vladao u Sladorani krenuli su u nezahvalan posao spašavanja kluba osnovanog 1948. godine. Ostanak u 1. ŽNL bila je nemoguća misija te Sladorana ispada u 2. ŽNL. Pad kluba navijačka Uprava uspjela je zaustaviti i više nego dobro. Sladorana je jesenski prvak 2. ŽNL sa sto postotnim učinkom i gol razlikom 42:4.

Osim konsolidacije kluba, napravljen je i marketinški iskorak pa je u Županji gostovao Hajduk, dok će Sladorana ove nedjelje put Varaždina gdje će ih ugostiti još jedan klub navijača, Varteks.

Utakmica dvaju navijačkih klubova na rasporedu je u nedjelju 22. veljače od 15:00 sati, a Varteks će goste iz Županje ugostiti na SRC Hraščica.

Dražen Štimac