Zaključak sastanka između premijera Plenkovića i Davora Šukera: Utakmica s Ukrajinom važnija od provedbe Zakona o sportu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Kako je i najavljeno, održan je sastanak između predstavnika Vlade i Hrvatskog nogometnog saveza.

>> Plenković na braniku nogometne kaljuže 

Prema pisanju Večernjeg lista, goruća tema za političke i sportske “glavešine” nisu aktualni i još jednom artikulirani problemi hrvatskog nogometa, već nogometni susret između Hrvatske i Ukrajine, koji je na rasporedu 24. ožujka.

Kako naglašava predsjednik nogometnog saveza, a prenosi Večernji, tema sastanka bila su nogometna nadmetanja: “To su utakmica Hrvatska-Ukrajina, koja je vrlo važna za hrvatsku državu i hrvatski sport. Govorili smo i o Svjetskom prvenstvu, Europskom prvenstvu, Hrvatskom kupu u Varaždinu. Razgovarali smo o nogometu, bio je to jedan lijep i konstruktivan razgovor i prezadovoljan sam”.

Na pitanje jel možda premijer Plenković komentirao neprovođenje Zakona o sportu, Šuker je još jednom ležerno slagao javnost: “HNS po svakoj točki primjenjuje zakon, ali ako 500 puta napišete da ga mi ne primjenjujemo, a mi ga možda jedini u Hrvatskoj primjenjujemo, onda su to, što bi gospodin Trump rekao – fake news. Želimo cjelovit Zakon o sportu, za sve sportove i sportaše”.

Lijepo je znati da je predsjedniku nogometnog saveza i dalje dozvoljeno s osmjehom lagati i rugati se neprovedbi izmjena i dopuna Zakona o sportu. Postavlja se i pitanje, ako Savez po svakoj točki primjenjuje zakon, s čim se i povodom čega to Splitsko-dalmatinski nogometni savez usklađivao?

Zašto se izmjene i dopune Zakona o sportu odnose na Hrvatski nogometni savez?

>> Počeli padati nogometni savezi: Splitsko-dalmatinski se prvi uskladio sa Zakonom o sportu

Teme su ovo za koje vladajući očito dijele mišljenje kako je riječ o marginalnim i ne toliko važnim stvarima. Barem ne važnim koliko i pobjeda nad Ukrajinom.

Tino Roso


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter