Plenković na braniku nogometne kaljuže

Danas se održava sastanak HNS-a, odnosno rijetko prisutnog predsjednika te organizacije, i premijera Andreja Plenkovića, u dvorima Vlade. Ali to nije Vladin sastanak s HNS-om, jer veći dio glavne izvršne vlasti nema pojma o održavanju sastanka niti o čemu bi trebalo biti govora. Ovime je Andrej Plenković skinuo većinu svojih maski na zadnji dan prije korizme, te pokazuje da je samo za potrebe skupljanja par glasova prije nekoliko mjeseci govorio u potpunosti drugačije stvari.

Mali podsjetnik, 7. rujna 2016. godine Andrej Plenković je izjavio: “Zakon o sportu je na snazi i buduća HDZ-ova Vlada će osigurati njegovu provedbu”. Andrej Plenković je potom 15. studenog 2016. godine izjavio: “Zakon o sportu je na snazi i treba se primjenjivati u cijelosti i dosljedno, sportska inspekcija će kao i svi ostali raditi svoj posao”. Andrej Plenković, sad kad više nije kandidat za premijera, nego baš premijer, 28. veljače ove godine, to jest danas, izjavljuje o Zakonu o sportu: “Našim planom normativnih aktivnosti predložena će biti revizija tog zakona i naša državna tajnica za sport Janica Kostelić sa svojim suradnicima radi na tim rješenjima”.

Dakle, Andrej Plenković je u predizbornoj kampanji lagao. Politička korektnost bi naložila da se napiše da nije govorio istinu, ali budimo pošteni, političari u ovoj državi ničime ne zavrijeđuju političku korektnost. Zašto je premijer odlučio biti na braniku kaljuže domaćeg nogometa, kojeg vode ljudi među ostalim optuženi za stotine milijuna kuna vrijedne malverzacije, to može znati samo on i oni koji su ga u to uvjerili, na koje god načine.

Ono bitno na kraju je da HDZ, pod nebitno kojim vodstvom i nebitno kojim predsjednikom, po tko zna koji put pokazuje da njima zapravo nije u interesu riješiti krimogenu, kaljužastu, partitokratsku situaciju u domaćem nogometu. Dapače, u ključnim situacijama upiru na svaki način obraniti status quo. Tek jedna mala crtica, koja govori i o mikromenadžmentu, makarska policija pokazala je jutros zavidnu brzinu sposobnosti skidanja poruka uz cestu koje govore o neprovođenju Zakona o sportu. Čelnike te postaje povezuje se s jednom strankom, nije teško pogoditi s kojom.

Ono u konačnici bitno je da se kandidati HDZ-a u dalmatinskim gradovima više ne mogu i ne smiju pokrivati smokvinim listom vlastite borbe za bolji nogomet. Pa tako ni Andro Krstulović Opara, koji dobar dio svoje dosadašnje kampanje temelji na tome da se trudi promijeniti stanje u nogometu. Za sada, dok zapravo ništa nije napravio i dok je njegova stranka u rovu HNS-a, nema druge opcije nego da se smatra velikom mogućnošću kako i on to sve govori ne bi li skupio nekoliko jeftinih političkih poena, a da bi nakon izbora zaboravio na sve što je kazao. Da, gospodo iz dalmatinskih podružnica HDZ-a, i vi ste na braniku nogometne kaljuže.

Stanislav Mamić Piksi


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter