Zbog nedostatka vještaka Damir Vrbanović još uvijek na slobodi

Screenshot: HRT

Pravomoćno osuđeni donedavni izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović još uvijek je na slobodi.

Jedan od stupova sustava hrvatskog nogometa na izvršenje zatvorske kazne od tri godine trebao se javiti 26. svibnja. Do takvog raspleta nije došlo zbog Vrbanovićevog zahtijeva (predanog 13. svibnja) da se odlazak u zatvor odgodi na temelju njegovih zdravstvenih problema.

Prema saznanjima Večernjeg lista Županijski sud u Zagrebu još uvijek nije donio odluku o uvažavanju Vrbanovićevog zahtijeva, odnosno činjenici može li se njegov zdravstveni problem tretirati u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS) ili ne. Razlog tome je, kako javlja Večernji, što je Medicinski fakultet u Zagrebu na zahtjev o vještačenju Vrbanovićeve zdravstvene dokumentacije odgovorio da trenutno ne mogu provesti traženo vještačenje jer su svi vještaci – zauzeti.

Sutkinji koja vodi predmet sada je preostalo pronaći neku drugu instituciju koja će na temelju dostavljene dokumentacije donijeti zaključak može li se Vrbanovićevo zdravstveno stanje tretirati u BOLS-u ili ne.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter