Španjolska zbog koronavirusa kreirala paralelnu momčad za Euro

Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Španjolski nogometni savez odlučio je kreirati paralelnu momčad nakon što su reprezentativci Sergio Busquets i Diego Llorente dobili pozitivan nalaz na koronavirus zbog čega je čitava nacionalna selekcija i stručni stožer uoči početka Europskog prvenstva završila u izolaciji.

Obzirom na moguće daljnje širenje virusa među igračima Savez je odlučio pozvati dodatnih 17 nogometaša koji će u budućem periodu također boraviti u “balonu”, ali potpuno odvojeni od prvotno pozvanih 26 igrača koji su trebali nastupati na kontinentalnoj smotri.

Poziv je stigao na adrese 11 mladih reprezentativaca koji su jučer nastupali u prijateljskom srazu s Litvom (4:0), a riječ je o Álvaru Fernándezu, Óscaru Minguezi, Marcu Cucurelli, Bryanu Gilu, Juanu Mirandi, Gonzalu Villaru, Pozu, Brahimu, Zubimendi, Yeremy Pini te Javiju Puadu. Osim njih angažirano je i šest iskusnih nogometaša: Rodrigo Moreno, Pablo Fornals, Carlos Soler, Brais Méndez, Raúl Albiol i Kepa Arrizabalaga.

Oni će po potrebi uskočiti za Europsko prvenstvo ukoliko u sljedećih nekoliko dana dođe do dodatnog rasta zaraženih među prvotno pozvanim igračima.

Španjolska je na Euru smještena u skupini E zajedno s Poljskom, Slovačkom i Švedskom, a upravo bi protiv Šveđana u ponedjeljak u Sevilli trebala odigrati prvu utakmicu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email