Zebecovo ‘hlađenje’ okončano, Strukanu sraz Osijeka i Rijeke u Gradskom vrtu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatski nogometni savez danas je objavio popis službenih osoba za program 22. kola HT Prve lige te za odgođenu utakmicu 9. kola u kojoj Rijeka sutra s početkom u 17 sati gostuje u Velikoj Gorici kod Gorice.

Zanimljivo, taj dvoboj pripao je Tihomiru Pejinu, nedavno degradiranom sucu koji je na uštrb Darija Bela iz elitne ‘spušten’ u prvu skupinu sudaca Hrvatskog nogometnog saveza.

Podsjetimo, ovaj potez prethodio je velikim ‘pobunama’ u hrvatskom nogometu na račun sudačke organizacije, koja, evo, usred sezone funkcionira bez raspuštene Komisije nogometnih sudaca. Ono što se neslužbeno spominje u sudačkim krugovima jest da je Pejin izgubio (a Bel dobio) status zahvaljujući ‘instrukcijama’ Ante Vučemilovića Šimunovića starijeg, što je posljedično rezultiralo pobunom u kojoj su se javno iznosile konstrukcije da “nepoznati netko” van tijela Saveza vodi sudačku organizaciju.

Upravo je Ante Vučemilović Šimunović, prvi dopredsjednik Saveza, predsjednik Osječko-baranjskog saveza, jedini bio protiv raspuštanja Komisije nogometnih sudaca, što bi u konačnici i bila potvrda neslužbenih informacija o kojima nitko ne želi javno govoriti.

Dakle, za program odgođene utakmice 9. kola u kojoj će (usred sezone) degradirani Pejin premijerno u ovosezonskom izdanju HNL-a suditi i Gorici i Rijeci, pomoćnici će biti Borut Križarić i Goran Loparac, dok su za VAR suce određeni Duje Strukan i Goran Perica, a kontrolor suđenja bit će Šime Bugarija.


Što se programa 22. kola tiče, u kojem je zbog koronavirusa u momčadi Hajduka odgođen najveći derbi hrvatskog sporta, ‘najzanimljiviji’ je povratak nedavno ‘na hlađenje’ poslanog Marija Zebeca, koji se poslije malo manje od mjesec dana vraća na liste sudaca i ulogu glavnog suca u srazu Slaven Belupa i Šibenika. Za razliku od Zebeca, tada također ‘uklonjenog’ elitnog Igora Pajača te Marka Matoca još uvijek nema na listama, kao ni ‘neobjašnjivo’ (nakon Miškovićevih prozivanja) nestalih Gorana Gabrila i Ivana Vučkovića.

U najzanimljivijem srazu kola, u kojem će Osijek ugostiti Rijeku, Duje Strukan će nekoliko dana poslije VAR uloge u srazu Gorice i Rijeke preuzeti ulogu glavnog suca, a pomoćnici će mu biti sugrađani iz Splita Hrvoje Radić i Mario Pepur, dok će VAR i AVAR suci tog okršaja biti ‘ohlađeni’ Mario Zebec i Bojan Zobenica, a kontrolor suđenja Dragutin Poljak iz Zagreba.

Kompletna lista delegiranih službenih osoba za program 22. kola HT Prve lige:Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email