Search
Close this search box.

Zlatko Dalić: “Nisam zadovoljan, Hrvatska mora biti puno kvalitetnija”

Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije krio nezadovoljstvo nakon što su Vatreni na Rujevici u 2. kolu skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru golom Marija Pašalića minimalno svladali Cipar.

>> Hrvatska golom Pašalića svladala Cipar

Dalić je za Novu TV poručio: “Ovo mora biti puno bolje, nisam zadovoljan. Hrvatska mora biti puno kvalitetnija, pogotovo kada igra protiv ekipa koje su po kvaliteti slabije. Teška utakmica, gdje smo bili u grču. Nakon prvog gola nismo uspjeli zabiti drugi koji bi nam dao mirnoću u igri. Stalno smo bili pod stresom da se ne dogodi nekakav odbijanac, kontra ili prekid. Najvažnija su tri boda, ali nije bilo uvjerljivo kako sam očekivao.”

Vatreni su dominirali posjedom, ali nisu kreirali previše prilika: “Bili smo u posjedu. Kružili smo i pokušavali preko bokova s centaršutevima napraviti višak. Imali smo dva visoka igrača u fazi napada, Pašalića i Budimira, ali nismo uspjevali takve situacije riješiti s golom. Borili smo se, igrali smo čvrsto i kompaktno i bilo je dosta dobro u tom dijelu igre, ali naravno fali taj napadački dio koji je bio loš. Fali nam udaraca po golu, završnice i koji gol više.”, dodao je izbornik.

Već na poluvremenu u svlačionici je ostao Vrsaljko: “Znali smo da Šime ne može pratiti ritam. On nije u utakmicama i ovo je za njega bilo previše zbog čega je izašao iz igre. Mi njega moramo vratiti kroz utakmice i igru. Zamijenio ga je Juranović koji je dobro odigrao. Tako da smo morali napraviti izmjenu o kojoj smo i ranije razmišljali.”

Dalić žali što se kapetan i rekorder Luka Modrić na travnjaku morao zadržati čitav susret: “Htjeli smo i Luku odmoriti, ali spletom okolnosti i zbog rezultata to nismo mogli napraviti.”

Vatreni će aktualni reprezentativni ciklus zaključiti u utorak gdje ih također na Rujevici očekuje Malta: “Vrijeme je da otpustimo kočnicu i izađemo iz grča, ali je vrijeme i za tri boda jer to je najvažnije, da kupimo bodove. Možda nekad dojam nije dobar, ali su bitni bodovi.”

Rezultati 2. kola:

Rusija – Slovenija 2:1
Hrvatska – Cipar 1:0
Slovačka – Malta 20:45

Raspored 3. kola (30.3):

Hrvatska – Malta 20:45 stadion Rujevica u Rijeci
Cipar – Slovenija
Slovačka – Rusija

Ljestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter