Search
Close this search box.

Slaven Belupo dogovorio suradnju s trojicom novih igrača

Foto: NK Slaven Belupo

Koprivnički prvoligaš ovih je dana zaključio pregovore s trojicom igrača. Nedim Hadžić, Vinko Soldo te Ivan Sušak i službeno su nova imena u svlačionici trenera Deana Klafurića.

Nedim Hadžić s ‘Farmaceutima’ je dogovorio suradnju do 15. lipnja 2023. godine, a Koprivnicu stiže kao slobodan igrač. Dvadesetdvogodišnji napadač svoje je prve nogometne korake napravio u rodnom Sarajevu, u redovima FK Sarajevo, te je u ranoj mladosti slovio za jednog od najtalentiranijih nogometaša na ovim prostorima. Zahvaljujući statusu koji je stekao nastupajući u mlađim kategorijama već kao 19-godišnjak napušta BiH te odlazi u Portugal i postaje član mladih momčadi tada drugoligaša Leixoesa u kojem se nije uspio profilirati kao netko na koga će u budućnosti klub računati.

Nakon kratkog podužeg perioda bez kluba i angažmana krajem 2019. godine potpisuje za Mladost Kakanj s kojom je u 35 nastupa 12 puta bio strijelac, postigavši 9 pogodaka u prethodnoj sezoni BiH prve lige. Hadžić je bio i član mladih U-21, U-19, U-17 i U-15 reprezentacija BIH za koje je skupio 25 nastupa i pritom se upisao 11 puta u strijelce, a nakon potpisa ugovora kratko je izjavio: “Fenomenalan je osjećaj potpisati za Slaven Belupo. Ovo je sigurno korak naprijed u mojoj karijeri. Stigao sam u klub koji je izvanredan za moj razvoj i jedva čekam zaigrati u Prvoj HNL. Uvijek sam pratio hrvatski nogomet tako da neću imati problema oko prilagodbe. Nadam se da ćemo igrati dobro i da ćemo ispuniti klupske ciljeve. Od sebe očekujem da nastavim s dobrim nastupima kao što je to bilo i u BIH”.

Do sredine lipnja 2023. godine Farmaceuti su suradnju potpisali i s vratarom Ivanom Suškom, 23-godišnjakom rođenim u Metkoviću, koji je svoje prve ozbiljnije nogometne korake napravio u GOŠK-u iz Gabele. Od 2016. godine je preko Sesveta bio član klubova sa sjevera Hrvatske, redom braneći boje Trnja, Rudeša, Dugog sela i Zagorca iz Krapine. U veljači prošle godine okušao se i u češkoj prvoj ligi, ali u pola godine koliko je proveo u Budejovicama nije upisao nijedan nastup za tamošnji Dinamo. Uslijedio je njegov povratak u Hrvatsku, te je posljednje minute skupio nastupajući u Drugoj HNL za Rudeš u prvom dijelu prethodne sezone. U veljači ove godine postigao je dogovor s Mariborom, ali do kraja sezone nije upisao nastup, poslije čega je uslijedio i rastanak.

U Koprivnicu se vraća i Vinko Soldo, mladi stoper stigao je nakon raskida ugovora s Dinamom kao slobodan igrač, a suradnju s ‘Farmaceutima’ potpisao je do 2023. godine uz mogućnost produženja za još jednu godinu.

U svojoj je karijeri, osim boja Slaven Belupa, branio i boje Dinama, Lokomotive, Cibalije, Rudeša, finskog KuPS-a i mađarskog Diósgyőria. Za Slaven je igrao u razdoblju od siječnja 2020. do siječnja ove godine te je ukupno upisao 21 nastup i postigao jedan pogodak.
Prilikom objave okončanja pregovora kratko je izjavio: “Drago mi je da sam ponovno u Koprivnici. U Slaven Belupu sam proveo zaista lijepih godinu dana i ne vidim razlog da opet ne bude tako. Svoje igrače manje-više znam i od prije, a trenera Klafurića znam iz Škole nogometa Dinama tako da mi vremena za prilagodbu neće trebati. Momčad je pomlađena, ali okosnicu nismo izgubili tako da uz pozitivan stav i pravi pristup na svakom treningu vjerujem da možemo biti bolji nego prošle sezone”.

Podsjetimo, Slaven Belupo je tijekom ovog roka svlačionicu još osvježio s Mariom Marinom i donedavnim napadačem Orijenta 1919 – Mateom Monjcem.

Dean Klaufić će svoj Prva HNL debi imati u petak kada s početkom u 18:55 njegova momčad gostovanjem kod aktualnog prvaka Dinama otvara 31. izdanje elitne domaće lige.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter