Dinamo i Hajduk dobili potporu za očuvanje radnih mjesta

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatski zavod za zapošljavanje je objavio popis tvrtki koje su u sklopu vladinih mjera pomoći za očuvanje radnih mjesta dobile naknadu za mjesec ožujak 2020. godine. Među tvrtkama koje su zatražile pomoć nalaze se i dvije koje su vlasništvu Dinama i Hajduk.

Radi se o Dinamo trade d.o.o. i Naprid Bili d.o.o. preko kojih Plavi i Bili vode fan i web shop kojima je proteklih tjedana odlukama nacionalnog stožera civilne zaštite zbog pandemije koronavirusa bio ograničen ili zabranjen rad.

Tvrtka Dinamo trade je dobila potpore u visini od 9.750 kuna za tri radnika dok je Naprid Bili zatražio potporu za pet zaposlenika odnosno 16.250 kuna. Potpora po radnik je za mjesec ožujak iznosila 3.250 kuna dok je za mjesece travanj i svibanj povećana na 4.000 kuna. Fan shopovi su mogućnost ponovnog rada dobili od ponedjeljka što je primjerice Hajduk i iskoristio.

Dinamo je putem tvrtke kćeri u prošloj godini ostvario prihod od pet miljuna kuna i dobit od pola milijuna kuna dok je Hajduk preko svoje tvrtke u 2018. godini imao 6,5 milijuna kuna prihoda i dobit od također nešto više od pola milijuna kuna.

Sportski klubovi su od prošlog tjedna dobili mogućnost da i putem Središnjeg državnog ureda za šport zatraže pomoć za očuvanje radnih mjesta za do 10 zaposlenika. U prvih pet dana nadležni ured je zaprimio 267 prijava, međutim još nije poznat popis onih kojima je potpora i dodijeljena.

Pročitajte još:

>> Do danas 267 sportskih kolektiva zatražilo financijsku potporu


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter