IFK Göteborg oborio rekord – prodali više od 52.000 virtualnih ulaznica

Foto: IFK Göteborg
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

IFK Göteborg je oborio švedski rekord u broju prodanih ulaznica za jednu utakmicu. Uslijed prekida nogometnih aktivnosti zbog pandemije koronavirusa klub je prije mjesec dana pokrenuo kampanju u kojoj su navijači mogli kupiti virtualnu ulaznicu za trening susret s Falkenburgom koji se jučer trebao odigrati pred praznim tribinama stadiona Ullevi koji inače ima kapacitet 18.416 mjesta.

Iako je susret naposljetku odlukom državnih vlasti otkazan te iako nisu mogli ni biti na stadionu navijači Göteborga su do jučer u 14 sati, kad je utakmica trebala započeti, kupili 52.445 ulaznica koje su se prodavale po cijeni od 25 švedskih kruna što je oko 17 hrvatskih kuna. Time su klubu u teškim financijskim trenucima omogućili prihod od oko 1,3 milijuna kruna, a iz uprave najavljuju da brojka prodanih ulaznica nije konačna obzirom da će mnoge bankarske transakcije biti vidljive tek nakon vikenda.

“Bijelo-plava obitelj je pokazala ogromnu snagu. Osjećam veliki ponos zbog onoga što smo zajednički uspjeli ostvariti. Ostvarili smo iznimno pozitivan osjećaj koji sa sobom nosimo u budućnost” – izjavio je predsjednik kluba Mats Engström.

Stadion Ullevi / Foto: IFK Göteborg

Navijači su tako ne samo pomogli klubu nego su i srušili rekord kad je u pitanju broj prodanih ulaznica za jednu nogometnu utakmicu u Švedskoj. Dosadašnji je bio postavljen 3. lipnja 1959. godine na susretu između IFK Göteborga i Örgrytea kada se prodalo 51.194 ulaznice.

Osim kampanje za kupnju virtualnih ulaznica navijači su paralelno poticali na učlanjivanje u klub, a i ta akcija je urodila plodom. IFK Göteborg je tako u samo mjesec dana udvostručio broj članova. S početnih 4.000 na skoro 10.000 aktivnih pripadnika kluba. Nova sezona Allsvenskan lige je trebala započeti 4. travnja, ali je zbog poznatih razloga odgođena. Plan je da prve dvije lige, ukoliko to okolnosti dopuste, s natjecanjem započnu 14. lipnja i to s prisustvom gledatelja na stadionima.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter