Igor Štimac preuzima reprezentaciju Indije

Foto: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tehnički odbor Indijskog nogometnog saveza (AIFF) predložio je Izvršnom odboru imenovanje Igora Štimca za novog izbornika, javljaju tamošnji mediji.

Tehnički odbor AIFF-a danas je objavio odluku da će novi izbornik nacionalne A selekcije biti 51-godišnji Igor Štimac. Osim Štimca u konkurenciji za izborničku poziciju bili su Španjolac Albert Roca, Šveđanin Håkan Ericson i Korejac Lee Ming-sung. Epilog je to finalnih razgovora sa četiri kandidata od 250 pristiglih prijava.

Prema pisanju indijskih medija glavni konkurenti za posao bili su Roca (koji je imao iskustvo rada u Indiji s obzirom na to da je dvije sezone trenirao prvoligaša Bengaluru) i Štimac, koji je pak jedini kandidat koji je došao u New Delhi kako bi uživo odradio intervju za posao.

Upravo je dojam koji je ostavio na sastanku s Tehničkim odborom AIFF-a razlog zbog kojeg je u konačnici i angažiran.

Još uvijek aktualni predsjednik navedenog odbora, Shyam Thapa, za indijske je medije nakon odluke o angažmanu 51-godišnjeg Hrvata izjavio: “Izabrali smo Štimca kao novog izbornika reprezentacije. Održao je sjajnu prezentaciju, a njegovo iskustvo dodatno prisnažuje istu. Štimac ima impresivno znanje o indijskom nogometu i smatramo da je savršen izbor”.

Službeno predstavljanje Igora Štimca bit će održano nakon što Izvršni odbor Indijskog nogometnog saveza i formalno potvrdi izbor Theničkog odbora.

Štimac bi premijeru na klupi Indije trebao imati u lipnju na turniru Kings Cup koji je uvertira za početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Uz domaćina Tajland i Indiju na njemu će sudjelovati i Curaçao te Vijetnam.

51-godišnji Štimac je posljednji posao imao u katarskom Al-Shahaniju kojeg je vodio do svibnja 2017. godine kada klub ispada u drugu ligu. Još je bio i trener iranskog Sepahana, Zadra, Cibalije i Zagreba, a od srpnja 2012. do listopada 2013. je bio izbornik Hrvatske.

Reprezentacija Indije na FIFA ljestvici je trenutno 101. reprezentacija svijeta, a to je (za selekciju koja je prosječno plasirana na 131. mjestu) njihov treći najbolji plasman u povijesti (op.a. 1993. godine 100. i 2018. 97.).


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email