Search
Close this search box.

Jakobušić nakon povratka Perišića u Hajduk: “Igrat će za jedan euro”

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Pred mnogobrojnim predstavnicima medija na Poljudu je predstavljen povratnik u Hajduk Ivan Perišić. Splitski klub je s Tottenhamom dogovorio njegovu posudbu do konca sezone kada mu istječe ugovor nakon čega će se suradnja nastaviti za još godinu dana. 35-godišnjak je trenutno u procesu rehabilitacije nakon operacije koljena te je još uvijek neizvjesno kad će biti na raspolaganju treneru Mislavu Karoglanu.

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić je tom prilikom istaknuo: “Ono što smo započeli prije tri godine povratcima Lovre Kalinića, Marka Livaje, Nikole Kalinića i Danijela Subašića doživjelo je vrhunac s Ivanom Perišićem. Potpisali smo ugovor s Tottenhamom o posudbi do 30. lipnja. Nije nikakva tajna, Ivan će simbolično igrati za jedan euro i Hajduk posudba neće koštati. Suradnju smo dogovorili za još jednu sezonu kada će također igrati za jedan euro uz bonus ukoliko ostvarimo grupnu fazu europskog natjecanja. Također je dogovorena i klauzula pod kojim uvjetima u ljetnom i zimskom prijelaznom roku može napustiti klub. Želimo mu prije svega brz oporavak. Nema nikakvog pritiska kad će se vratiti. Naš je glavni cilj sljedeća sezona kad će biti u Hajduku.”

Sam Perišić je pak rekao: “Hvala na dobrodošlici. Prošlo je puno vremena, imao sam i problema sa spavanjem. Sretan sam što sam tu. Ozlijeđen sam, ali svaki dan radim na oporavku. Vidjet ćemo kad ću se vratit na teren. Počeo sam trčati prije 10-15 dana. Korak po korak, nadam se da ću što prije biti na terenu. Za dva-tri tjedna bih trebao početi s loptom. Neke prognoze kažu četvrti mjesec, ali ne smijem žuriti jer može krenuti po zlu. U Beogradu sam napravio 80% rehabilitacije s doktorom Milutinovićem. Krajem drugog mjeseca se vraćam u Split.”

Još je dodao: “Iskustva imam, prošao sam sve velike lige, imao sam super trenere i puno sam naučio. Već sam u kontaktu s trenerom Karoglanom, pričamo o svemu i pomoći ću ovih prvih mjeseci koliko god budem mogao. Potrebno nam je puno iskusnih igrača jer oni moraju biti primjer drugima. Mislim da će to biti dobra priča.  Pričao sam s oba Kalinića, Livajom i Odjidjom. To su prvi kojima sam rekao, a ovom prilikom bi se zahvalio Franciscu Ferru koji mi je prepustio broj 4. Hvala mu, taj broj mi jako puno znači.”

Svjestan je da Hajduk očekuje veliki posao kako bi došao do prvog naslova prvaka nakon 2005. godine: “Treba puno rada. Hajduk može i mora biti puno bolji. Trebamo biti najbolji u svemu ako mislimo postići što svi želimo. Titula s Hajdukom bi mi bila najdraži trofej, ali dug je put do toga. Ima puno rada i odricanja. Idemo raditi, od sutra već.  Treba se sve posložiti i ove godine mislim da Hajduk ima ekipu za to. Tu je i publika, koju je ove sezone predivno vidjeti i kod kuće i vani. Pozivam ih, trebamo svakoga i samo zajedno možemo napraviti velike stvari. Ne prihvaćam ništa manje od prvog mjesta i idemo se boriti. Više od 18 godina nismo bili prvaci i puno je posla.”

Vjeruje da mu neće biti problem priviknuti se na lošije terene od onih na koje je naviknuo: “Odrastao sam na malim stadionima u malim mjestima. S reprezentacijom treniramo na još gorim terenima i neće to biti nikakav problem.”

Osvrnuo se i na kampanju “Ivane, vrime je” koja se vodila proteklih mjeseci: “Dosadio sam ja vama i vi meni. S jedne strane je bilo lijepo, ali prošlog ljeta je bilo malo pretjerano, nije baš bilo ugodno. I na ulici, zbog djece i obitelji, nije bilo baš lako, ali prošlo je. Sad sam tu, idemo raditi i idemo probati izvući najbolje iz ove priče.” Istaknuo je i emotivnu povezanost s Hajdukom: “Svima koji smo ovdje počeli igrati prvo je bio Hajduk, a onda drugi klubovi i lige. Svi smo sanjali Hajduk, zbog toga se dizali u sedam ujutro i nadam se da će se meni taj san ostvariti što prije. Gledali smo Peticu na televiziju, pa smo gledali te lige i sanjali ih, ali Hajduk je bio prvi san. Doma sam, trenirao sam ovdje sedam godina i imam ovdje puno prijatelja, koji žive Hajduk.”

Otkrio je i da su kontakti s Hajdukom bili intenzivni i prošlog ljeta: “Pričali smo predsjednik i ja prošlo ljeto. Bilo je blizu, nije se dogodilo. Odbio sam dosta ponuda. Pričali smo u deveti mjesec za prvi, a onda se dogodila ozljeda. Predsjednik je bio malo dosadan. Želi sve najbolje za Hajduk. Uporan je, to ga dovodi do ovakvih stvari. Takav sam i ja.”

Javnost očekuje da se kroz Hajduk vrati u formu kako bi u dresu reprezentacije mogao sudjelovati na Europskom prvenstvu: “Važno mi je bilo početi trčati. Jedva čekam loptu i teren. Nakon ovakve ozljede se ide polako. Idemo korak po korak, pa ćemo vidjeti. Motiva imam itekako, vratiti ću se još bolji. Treniram od osam do osam. Nadam se da će to biti dovoljno da pomognem Hajduku i reprezentaciji.”

Na koncu je prvi čovjek Hajduka Lukša Jakobušić poentirao da bi dolazak Perišića mogao potaknuti i neke druge igrače da izaberu splitski klub: “Mislim da smo na dobrom putu. Možda se nije od početka vidjelo što radimo, ali svaki od ovih velikih igrača koji su došli su malo probili led. Prvo Lovre Kalinić, pa Livaja… Prisustvo Ivana će sigurno privući neke koji se dvoume i koji žele da Hajduk bude na puno višem nivou. Zbog tog Hajduka je Ivan došao. Ako stane na njemu, onda nije dobro.”


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 0,49 € s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.

Zadnje objavljeno

Twitter