Nesuđeni engleski Superligaši pristali na sankcije ako ponove slične akcije, donirat će 22 milijuna funti kao znak dobre volje

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Premier League i Engleski nogometni savez izdali su danas priopćenje u kojem su potvrdili dogovor s klubovima koji su zajedno s ostalim velikanima europskog nogometa pokušali osnovati zatvoreno kontinetnalno natjecanje Superligu.

U priopćenju se navodi da su Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Chelsea i Tottenham još jednom prihvatili činjenicu da je njihov pokušaj sudjelovanja u osnivanju Superlige bio pogreška te da će i u budućnosti biti privrženi domaćem nogometu.

“Kao znak dobre volje, klubovi su se dogovorili zajedno uplatiti 22 milijuna funti, a taj novac uložiti će se za dobro nogometne igre, uključujući ulaganja u investicije za podršku navijača, ‘grassroots’ projekte i programe lokalnih zajednica” – stoji u zajedničkom priopćenju. U medijima su već počele ‘curiti’ i informacije da će spomenuti iznos vlasnici Manchester Uniteda, Liverpoola, Tottenhama i Arsenala uplatiti iz vlastitih izvora, ne dirajući klupske blagajne, dok se potvrda iste prakse uskoro očekuje i od vlasnika Chelsea te Manchester Cityja.

Spomenuti dionici također su se dogovorili o promjeni pravilnika natjecanja kojim će biti definirano da se svaka slična buduća akcija sankcionira oduzimanjem trideset bodova uz financijsku kaznu od 25 milijuna funti.

Konačan je to rasplet istraga koje su proveli čelnici Premier League i Engleskog nogometnog saveza.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter