Oreščanin: “Nadam se da će kroz prvu polovicu mjeseca biti nešto po pitanju pojačanja”

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U posljednjoj utakmici na pripremama u Sloveniji Hajduk je remizirao sa četvrtoplasiranom momčadi ukrajinskog prvenstva Zarjom. Rezultat je bio 1:1 (1:0).

Bili su poveli u 40. minuti kada je nakon udarca iz kuta poentirao Nejašmić da bi za goste u 52. minuti zabio Hanna.

U prethodnim utakmicma Hajduk je pobijedio Krilja Sovjetov (2:1) dok je poražen od Aluminij (0:1) i Slaska (1:2).

Odigrali ste posljednju pripremnu utakmicu, možete li napraviti jedan rezime dosadašnjeg boravka u Sloveniji? Što biste izdvojili kao pozitivno, a što kao negativno?

Najpozitivnija stvar je što nemamo ozbiljnije povrijeđenih igrača te činjenica da smo napravili retrospektivu svih igrača, da vidimo tko što može, tko može zadovoljiti uvjete koje mi tražimo. Bilo je opet dosta mladih igrača. Nedostajali su nam reprezentativci koji su se postepeno priključivali. Minutažu smo podijelili kako smo zamislili. Imamo još tri dana, a s obzirom na sva događanja mislim da su pripreme dobre. Ne gledam iz konteksta rezultata jer mislim da je to bezveze, vidjeli smo jako puno stvari koje će nam koristiti za dalje.

Jesu li igrači zadržali fokus s obzirom na sve što se događalo? Jeste li primijetili da im misli odlutaju?

U nekom malom dijelu, dva-tri dana, ali brzo smo taj dio prebacili. Iako pripreme nisu još gotove, u principu sam zadovoljan.

Kostur momčadi je ostao isti, vjerojatno će on i iznijeti veći dio posla na Malti?

Vrlo vjerojatno. Nemamo puno vremena, a u principu nije ni došlo puno novih igrača tako da nema nikakvog razloga, a ni mogućnosti da bude drugačije. Pokušali smo dignuti nivo zahtjeva u odnosu na početak priprema. Vidjelo se da dobra baza postoji. Igrali smo s dobrim protivnicima koji su nam bili baš po mjeri za ovaj dio priprema. Sad mi kažu da je Zarja kao četvrta ekipa ukrajinske lige protivnik koji nas može čekati i u trećem pretkolu EL. To su dobri protivnici, poštujem ih i mislim da je ovo bilo sasvim ok.

Navijače zanimaju i pojačanja, događa li se nešto po tom pitanju?

Uvijek se nešto događa. Naravno da sam upoznat sa situacijom, ali kao što sami vidite, od želje do realizacije je dug put. Nadam se da će kroz prvu polovicu ovog mjeseca nešto biti na tom planu.

Dolček je dobro izgledao u ove dvije utakmice?

Da, to mi je drago, ali ne bih puno potencirao pojedinačne ocjene. Radi se o mladom igraču, prepoznali smo njegov potencijal i uspjeli smo to realizirati tako da bih kao i uvijek spustio loptu na zemlju, a on neka se polako navikne na sve što klub kao Hajduk nosi. Nadam se da će ovo biti dobra priča.

Na Malti će se igrati na umjetnom terenu, kako ćete se pripremiti na to?

Tu na Pohorju imamo dobre uvjete, a tamo ćemo imati jedan trening u ponedjeljak čisto da se prilagodimo. Nema se tu što puno za reći, tako je kako je. Igramo utakmicu na podlozi na kojoj igramo. Uvijek je nešto, ali nema izgovora, igramo normalno, probat ćemo se nametnuti i dati sve od sebe i nadamo se svemu najboljem.

Koliko će prostora do utakmice biti namijenjeno protivniku, a koliko poboljšanju igre?

Prvo ćemo se malo odmoriti, a preko vikenda ćemo se pripremiti da vidimo i Gziru. Mislim da imamo način rada gdje poštujemo protivnika, a svaka momčad ima svoje bolje i lošije strane. Trebamo ih poštivati i ne podcjenjivati što ponekad kao narod jako volimo. Mislim da imamo jako puno prostora u našoj igri i da će ovisiti o nama. Ako budemo na nivou kako možemo igrati onda će sve biti dobro.

Splićani na Pohorju ostaju do nedjelje kada će iz Zagreba odletjeti prema Malti gdje ih u utorak očekuje prvi susret prvog pretkola Europske lige protiv Gzire.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter